Start online trainingen

De eerste online trainingen zijn van start gegaan! Ivan Sokolov mocht het spits afbijten met een training over het thema “minor sacrifice”. Ivan deed dit vanuit Oostenrijk, waar vandaag de European Club Cup eindigde.

De eerste partij waar we naar hebben gekeken is een partij van Magnus Carlsen, waar hij een pion offert om het paard van zijn tegenstander uit het spel te halen (zie afbeelding hieronder). Zwart probeerde de hele partij om via b8 zijn paard naar d7 te krijgen, maar Magnus offerde zelfs een tweede en derde pion om dit te verhinderen. Leuk was dat deze partij erg recent is gespeeld, namelijk eergister op de ECC! Ivan stond er bij en zag gelijk een leuke pot voor in zijn training.

Vervolgens hebben we naar nog een aantal bijzondere partijen gekeken, zoals een pot van Anand tegen Van Wely (zie afbeelding hieronder). Anand offert een kwaliteit voor een sterk paard en een vrijpion. Interessant om te zien hoe zelfs de sterkste schakers verslagen kunnen worden met niet al te veel moeite.

Een erg leerzame avond dat smaakt naar meer! De volgende les van Ivan is op 6 november.

De trainingen van Jop Delemarre, Nico Zwirs en Merijn van Delft beginnen op woensdag. Inschrijven is nog steeds mogelijk via de website https://kennemercombinatie.nl/trainingen-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close