Clash of the Titans

Dit seizoen loopt het nog niet helemaal lekker bij KC N1, waardoor zo vroeg in het seizoen al gewonnen moest worden van Bloemendaal. En dat zou geen makkelijke klus worden, omdat Bloemendaal met een hoop toppers beloofde op te komen dagen. KC kwam daarom ook met een top team waardoor waarschijnlijk de sterkste NHSB wedstrijd ooit is gespeeld!! Althans, op de website van de NHSB kan je 30 jaar terug kijken en dan geloof je het wel.

Bijzonder aan deze wedstrijd is ook dat Bloemendaal grotendeels bestaat uit oud spelers van KC, waardoor de bizarre situatie ontstond dat op zo goed als elke bord de Bloemendaal spelers langer lid is geweest van KC dan de KC speler. De wedstrijd was daarom ook enigszins beladen, maar gelukkig is alles gemoedelijk verlopen. Hopelijk zien we onze oud leden 23 december terug op de gezellig Kerstblitz (bij deze zijn jullie uitgenodigd!)

Laten we de borden eens langs gaan om te zien wat er is gebeurd. Op bord 1 speelde Eline Roebers een goede opening tegen het 1c3 van Miguoel Admiraal en kwam daardoor al snel een pion voor. Miguoel vocht zich terug en wist de pion netjes terug te winnen. In een stelling waar niet veel aan de hand leek zag Miguoel helaas een zet over het hoofd waardoor Eline gelijk een vol stuk kon winnen.

Op bord 2 speelde Tex de Wit tegen Loek van Wely. Loek kwam net aan een uur te laat voor de wedstrijd, maar wedstrijdleider Fer liet de spelers beslissen en beide wilde graag de wedstrijd spelen. Tex ruilde al snel de dames af met wit en kreeg een iets beter eindspel. Helaas zat er echter niet meer in dan een toren eindspel waar Tex een pion meer had. Dit werd netjes door Loek afgeruild naar toren + g pion tegen toren, wat direct remise was.

Op bord 3 speelde Khoi Pham tegen Jan Bakker. In eerste instantie leek er niet veel aan de hand nadat de dames werden geruild. Jan koos echter het verkeerde plan door met zijn h en g pion aan te vallen, waardoor de dame vleugel even vergeten werd. Met een fraaie paard maneuver kwam Khoi daardoor de stelling binnen en was het niet meer te redden.

Op bord 4 zat verrassend Edwin Rutte tegenover Edwyn Mesman. Ilias van der Lende zou meespelen met Bloemendaal, maar was helaas ziek geworden. Edwyn speelde een goede pot en kwam al snel gewonnen te staan. Edwin verdedigde nog maar Edwyn maakte netjes af.

Op bord 5 werd een enorm spannende partij gespeeld, Esper van Baar tegen Rob Duijn. Esper leek met een minoriteitsaanval een goed eindspel in te gaan, maar Rob staat bekend om zijn eindspel techniek. Waar de meeste schakers zouden kiezen voor het verdedigen van pionnen, koos Rob slim het activeren van zijn toren door de zevende rij te bezetten. Esper had hier geen goed antwoord op waardoor de partij remise leek te worden. Rob bleef echter doorgaan met druk zetten en uiteindelijk kwam Esper door wat onnauwkeurigheid verloren te staan. Rob maakte het vakkundig af.

Op bord 6 speelde Tyro Bekedam tegen Jan Boekelman. Jan kwam erg goed te staan met een extreem sterk paard tegen de loper van Tyro. Beide spelers hadden echter ook nog zware stukken, waardoor het verzilveren van het voordeel best lastig was. Uiteindelijk besloten beide spelers om te tekenen voor remise.

Op bord 7 speelde Gilian Honkoop tegen Rene Bakker. Het leek lange tijd helemaal gelijk te staan. Gilian probeerde echter steeds meer de stelling te forceren waardoor uiteindelijk een interessant pionnen eindspel ontstond. Gilian had echter heel weinig tijd en blunderde een belangrijke zet waardoor Rene oppositie kon pakken en de stelling kon winnen.

Op bord 8 Speelde Juan Quattordio tegen Richard Duijn. Juan had deze zomer vakantie zijn lidmaatschap opgezegd om naar Spanje te verhuizen. Uiteindelijk besloten hij en zijn vrouw terug te keren, waardoor we hem vandaag konden opstellen. Juan en Richard speelde een rustige partij en kwamen al snel in een eindspel waar beide spelers een paard, loper en wat pionnen hadden. De pionnenstructuur was echter symmetrisch waardoor er verder geen muziek in de stelling zat.

KC N1 wint daardoor met 4,5-3,5 waardoor we nog meedoen voor het kampioenschap. Nu hopen dat De Waagetoren punten laat liggen in de aankomende wedstrijden!

Hicham Boulahfa

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close