Mooi begin van het nieuwe jaar voor KC N1!

KC N1 speelde vrijdagavond de vijfde ronde alweer van de NHSB competitie. Na een wat stroeve start aan het begin van het seizoen hebben we veel goed te maken! Tegen Chess Society Zandvoort zullen we daarom veel bordpunten moeten pakken.

Op het eerste bord maakte vader Lennart zijn herintrede. Al kreeg hij een wat zeldzame Bird tegen zich wist hij goed de opening uit te komen. Tegen het eindspel aan wist hij op de damevleugel door te breken en de winst volgde snel. Goeie pot deze Lennart tegen deze vreemde vogel opening.

Op het tweede bord had Pieter het knap lastig. Hij leek goed te staan in het middenspel maar hij kon er maar niet doorheen breken. Niet op de damevleugel, toen weer net niet op de koningsvleugel. Toen weer terug naar de damevleugel en de partij eindigde in remise.

Op het derde bord speelde Edwyn tegen de beruchte Peter de Roode. Al was er dit keer dan toch geen Red Wedding op het schaakbord en werd de partij tamelijk rustig afgesloten met een gelijkspel.

Bord vier was gegeven aan Esper. Met laten we het niet optimaal spel noemen, wist hij bijna zijn loper in te sluiten en de partij weg te geven. Maar met een ingenieus pionoffer behield hij zijn loper. Hij draaide de rollen om en wist toen zelf een allesvernietigende koningaanval op te zetten, wat leidde tot winst.

Op bord vijf was het vrij lastig voor Gilian om vroeg voordeel te behalen. Langzaam maar zeker vergrootte hij zijn voordeel en wist er een pion uit te halen. Daarna was het een lekker potje ontspannen voor Gilian en werd het een eenvoudig puntje.

Juan speelde op bord zes een tamelijk typische Juan partij. Hij belandde in een wel heel bekend eindspel met twee lopers en een aantal pionnen tegen twee paarden en een aantal pionnen. Met grote finesse wist hij het midden open te breken en zijn lopers te activeren, waarna hij de winst eveneens snel wist te verzilveren. Prachtig eindspel!

Onze vertrouwde Peter leek een lastige opening te moeten doorstaan op bord zeven. Een tamelijk compacte stelling gevolgd door een breekzet van de captain van Zandvoort maakte het alleen maar lastiger. Uiteindelijk na een wat verzwakte koningsstructuur te hebben achtergelaten eindigt de partij in remise. 

Tot slot, speelde Jurriaan op bord acht weer een overtuigende partij. Sterke opening, initiatief behouden tot het eind, een strakke pot!

Na zo’n overtuigende ronde met een 6.5 – 1.5 uitslag, zijn er nog enkele heren de stad ingedoken en hebben de overwinning nog tot laat in de avond gevierd, een goed begin van het jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close