De winstreak gaat door

Het volgende slachtoffer van Kennemer Combinatie was Het Witte Paard. Het tot nu toe ongeslagen jeugdteam was op zoek naar de zoete smaak van overwinning en die hebben ze in Zaandam gevonden.

De inmiddels vaste invaller en topscorer van het team, Pranav, zette meteen het goede voorbeeld. Voordat de avond was begonnen stuurde Pranav zijn tegenstander naar de bar. Die had een goed aantal biertjes nodig om het snelle verlies te vergeten.

Stefan speelde een actieve en aanvallende partij. En uit het niets kwam Stefan met een DAMEOFFER! De omliggende borden stopten direct met hun partij om het spektakel te aanschouwen. En ja hoor… zeven zetten later was het Schaakmat! Helaas voor Stefan was het zijn koning die nergens meer heen kon.

Voor de partij vroeg Quint braaf aan de teamcaptain welke opening hij moest spelen. Hierop antwoordde ik: ‘Je moet winnen, dus de opening met de meeste winstkansen.’ Een veelbelovende aanval met torenwinst was het resultaat. Helaas bleek de tegenstander nog eeuwig schaak te hebben. Zonder overleg met de teamcaptain bood Quint remise aan. Dat is uiteraard niet de bedoeling, maar remise werd het resultaat.

Stella wilde graag wit, zodat ze, tot mijn ergernis, de London System kon spelen. Hieruit volgde een klein plusje dat leek op remise. Maar plots werd alles afgeruild naar een gewonnen eindspel. Winst is winst, dus ik neem mijn woorden over de London System terug.

Op hetzelfde moment beëindigde Shrey zijn partij. Net als bij Stella leek dit lange tijd remise te worden. Een pionnetje meer in een toreneindspel ligt vaak binnen de remisemarge, maar niet als het aan Shrey ligt. Zijn actieve toren en koning waren dodelijk en ook hij toverde de winst tevoorschijn.

Met deze 3,5-2,5 voorsprong was voor mij de druk eraf. In een poging om op winst te spelen, zorgde ik voor een verzwakking. Na lang verdedigen kreeg ik tegenspel en maakte zijn koning kennis met mijn dame. Dit was helaas niet meer dan een korte ontmoeting en het werd remise.

Kennemer Combinatie blijft ongeslagen en het kampioenschap is in zicht. Nog slechts één wedstrijd te gaan. Als we in totaal 2 bordpunten behalen zijn we gegarandeerd kampioen!

Mats de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close