Uitstekend GP debuut voor Aleksandr Bobkov

De afgelopen twee weken waren de jeugdspelers van KC druk met het spelen van de persoonlijke kampioenschappen in verschillende leeftijds categorieën. Dit weekend stond er al weer een Grand Prix toernooi van de NHSB op het programma. In Castricum was het dorpshuis tot de laatste man gevuld. Twaalf groepen van 8 en er kon geen man meer bij. Schaakvereniging Castricum had de zaken echter goed voor elkaar en zorgde, ondanks de grote drukte, voor een vlekkeloos verloop van het toernooi.

Alexander en Frederieke Regterschot en Liam Rooijakkers waren lekker op dreef op de PK’s en wilden hun vorm graag meenemen naar Castricum waar de derde GP van het seizoen op het programma stond. Mee in hun kielzog kwam de tienjarige Alexandr Bobkov. Net lid van KC, waar hij al heeft laten zien het schaken in het bloed te hebben zitten, mocht hij op zijn allereerste GP en ook allereerste toernooi gelijk met Frederieke en Alexander gelijk aan de bak in groep 2. Liam ging in groep 1 voor de prijzen.

Aleksandr Bobkov en Frederieke Regterschot

Zo’n eerste toernooi is altijd weer spannend en hoewel Aleksander stond te popelen om te beginnen was hij ook best wel zenuwachtig. Maar nadat het startsein was gegeven om de klokken in gang te zetten en er eindelijk geschaakt kon worden had Aleksander wel wat beters te doen dan nerveus te zijn. Overtuigend werd zijn allereerste toernooi partij in winst omgezet. Ook ratingfavoriet Frederieke moest er tegen Aleksandr aan geloven. Maar zij maakte het tegen de andere tegenstanders weer goed. Ook Alexander Regterschot liet zien dat zijn goede prestaties op de afgelopen twee PK’s geen toeval was. Vier punten scoren in de één na hoogste groep op een Grand Prix, daar kun je rustig mee thuis komen. Zeker als dat de derde plaats in de eindrangschikking betekent en er een beker mee mag. Vier punten waren er ook voor Aleksander Bobkov, maar omdat hij won van Alexander eindigde hij op de tweede plaats. Eerste toernooi, eerste grand prix en eerste beker. Daar gaan er nog vele volgen! Frederieke, ook vier punten, viste door onderling resultaat net naast het net en werd vierde.

In groep 1 scoorde Liam met 6 uit 7 een prima resultaat. Normaal gesproken word je dan gewoon eerste. Maar de oerdegelijke Bregje Roebers deed het nog beter. Gewoon alles winnen, dan ben je sowieso eerste.

Liam Rooijakkers en Bregje Roebers sterk in groep 1

Een goede dag weer voor de jeugd van KC, weliswaar geen eerste plaats dit keer. Maar alle vier de deelnemers actief in de hoogste twee groepen en drie bekers in de pocket. De volgende Grand Prix is al weer over twee weken in Heiloo. Daar gaan we deze vier zeker weer aan het werk zien. Aleksandr kan in ieder geval niet wachten tot het zo ver is.

Mooi debuut voor Aleksandr
Ook Liam scoort goed, maar Bregje is vandaag de beste!
KC jeugd in Castricum

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close