Team D1 kampioen Noord Holland

Team D1 Vlnr Liam Rooijakkers, Max Geldof, Sasha Bobkov en Frederieke Regterschot

De laatste keer dat een NHSB teamkampioenschap werd gespeeld dateert al weer van voor de Corona epidimie. We kunnen het ons bijna niet meer herinneren, het lijkt in een ver verleden toen het E team van Kennemer Combinatie verrassend met de titel aan de haal ging (https://kennemercombinatie.nl/2020/03/01/kc-pupillen-verrassen-op-nhsb-e-team-kampioenschap/ ). Alle vier de spelers van toen waren ook afgelopen zondag weer van de partij. Frederieke Regterschot en Liam Rooijakkers zijn doorgegroeid naar het D1 team, Loek Frenaij als kopman van het D2 team en Alexander Regterschot nog steeds behordend tot de E categorie als kopman van het E1 team. Inmiddels hebben de spelers van het D team zo’n sterke ontwikkeling doorgemaakt dat ze van verrassende winnaar bij het E kampioenschap uitgegroeid zijn naar torenhoog favoriet bij het D kampioenschap. Die verwachting maakte ze ook meer dan waar. Met Max Geldof, toen nog uitkomend voor Krommenie, en Sasha Bobkov, toen nog uitkomend voor een team uit Rusland als sterke aanvulling, is dit een jeugdteam uit de jongste categoriën met een gemiddelde rating van ruim boven de 1000, waar de rest van het deelnemersveld zelfs niet op bord 1 boven deze rating uit kon komen. Vanaf ronde 1 bleek het team een flink maatje te groot voor de rest van het deelnemersveld, de 4-0 overwinningen stapelden zich op en uiteindelijk hoefden na 7 ronden en 28 partijen maar 3 remises worden toegestaan. 7 overwinningen voor het team en een bordscore van 26,5 – 1,5. Kennemer Combinatie D1 overtuigend kampioen van Noord Holland en gekwalificeerd voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap.

De andere KC teams hadden het een stuk lastiger. Het D2 team ging moeizaam van start en bungelde lange tijd onderaan de ranglijst. Met een mooie eindsprint en een fraaie 4-0 overwinning in de laatste ronde kwam het team uiteindelijk toch nog op stoom en eindigde op de zesde plaats.

Team D2 Vlnr Loek Frenaij, Guus van Bentum, Maxwell Meijer en Iskander Waldorp

Ook de E teams hadden een zware dag. Team E1 had goede hoop op de titel in de E categorie. Op het laatste moment bleek het team met 3 spelers te moeten aantreden aangezien door misverstanden een speler niet kwam opdagen. Het vertrouwen om met 3 spelers alsnog de titel binnen te slepen bleek te optimistisch. Een verloren puntje betekende ook gelijk een verloren matchpunt. Uiteindelijk was de druk te groot en moest genoegen worden genomen met een vierde plaats. Het E2 team was er vooral om ervaring op te doen en bestond uit nieuwe enthousiaste jeugdleden van onze maandagafdeling. Ze leken van de toernooisetting en een Noord Hollands Kampioenschap geheel niet onder de indruk en schaakten er lustig op los. Met slechts 1 matchpunt minder dan team E1 eindigden zij op een vijfde plaats net achter team E1.

 

Team E1 Vlnr Thomas Nickolson, Sam Schoonenwolf en Alexander Regterschot
Team E2 Vlnr Riaan Singh, Tobias van Es, Tom Koster en Jinchen Zhang

Alles bij elkaar toch een mooi toernooi voor Kennemer Combinatie. De kampioensbeker ging met het D team mee naar huis. Bovendien waren er ook nog eervolle vermeldingen met bijbehorende medailles bij de prijsuitreiking voor Iskander Waldorp (team D2) en Tom Koster (team E2). Zij wisten als onervaren spelers in een team dat het moeilijk had toch uitstekende scores neer te zetten met resp. 5 uit 7 en 4 uit 6. Ook Thomas Nickelson van team E1 kan met een score van 5 uit 6 terugkijken op een geslaagd toernooi.

Thomas Nickelson goed op dreef voor het E team
D1 overtuigend kampioen!

De halve finale NK voor het D team wordt gespeeld op 30 september in Groningen en Leiden.

Alle uitslagen zijn na te zien op: https://www.caissa-eenhoorn.nl/ranking/cdteams/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close