Captain Cook geeft verkeerde voorbeeld


Vol goede moed begonnen we aan het nieuwe seizoen. Een stevig team moest toch wat potten kunnen gaan breken in de tweede klasse. Tegenslagen waren er wel meteen. FM Murad was niet beschikbaar en Dek was ziekjes, kwam toch en speelde verstandig een snelle remise.
Aan de meeste borden was er sprake van enig optimisme. Weliswaar deed de stelling van DiV positioneel pijn aan de ogen, maar het is DiV en die gaat daar wel wat van maken. Pochje zat lekker in zijn vel en stond een poppetje voor, Esper en Cook hadden speelbare stellingen en een tijdvoorsprong. Bij Gerard en Tyro leek weinig aan de hand. Alleen Rik stond wat vreemd, maar niet iets om meteen zorgen over te maken.
Pieter won inderdaad in grootse stijl en mocht op het einde de toch wel zeer zeldzame configuratie noteren van witte paarden op d8 en e8 met zwarte lopers op c8 en f8. Een partij uit één stuk van onze kopman. Om maar met de tweede en laatste meevaller te beginnen. Wat er allemaal bij Div gebeurde weet ik niet, maar na zet 49 stond hij verloren. Wit dacht een hele tijd na en speelde toen de verliezende.
Esper liet zich in opkomende tijdnood verschalken, Rik gaf een stuk weg zonder compensatie en Tyro tastte in iets betere stelling mis en verloor het eindspel. Gerard speelde inderdaad remise.
Captain Cook tenslotte had een originele aanpak bedacht die tot een onoverzichtelijke stelling leidde met wederzijdse kansen. Na een paar mindere zetten van zwart stond Cook duidelijk beter. Een kwaliteit meer en nog aanval, maar wel tricky. Te tricky, want pardoes werd het veroverde hout ingeleverd en konden de stukken in het verkeerde doosje. Uithuilen en volgende keer wraak.

BSG 1 Kennemer Combinatie 2
Heijden van der, A.C. (Ton) 2291 Roggeveen, P. (Pieter) 2201 0 – 1
Groote de, E. (Ewoud) 2237 Baar van, E. (Esper) 2165 1 – 0
Groote de, J. (Jesper) 2179 Dek, L. (Lennart) 2286 ½ – ½
Poel van der, H. (Henk) 2157 Rill, G. (Gerard) 2199 ½ – ½
Brouwer, R. (Rein) 2099 Canoy, M. (Marcel) 2146 1 – 0
Grondsma, M.B. (Mark) 2120 Bekedam, T. (Tyro) 2172 1 – 0
Brouwer, T. (Timon) 2033 Rootselaar van, R. (Rik) 2128 1 – 0
Markus, J.R. (John) 1998 Veld in ‘t, D. (Daan) 2169 0 – 1
Gemiddelde Rating: 2139 Gemiddelde Rating: 2183 5-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close