KC 3 wint met 5-3 van LSG 4

Enkele dagen voor het begin van de competitie werd er in de Whatsapp groep accuraat opgemerkt dat we dit jaar wel een heel sterk derde team hebben. Met een bijna volledige kopie van het tweede team van vorig jaar en een gemiddelde rating van bijna 2100 is KC3 een van de favorieten in klasse 4D. Al enkele jaren ontgaat promotie ons steeds door spelerstekorten, maar dit jaar hebben we onze blik gevestigd op promotie. “Niet te overmoedig worden he?!”, wijze woorden om in het achterhoofd te houden.

Dan nu de eerste ronde tegen LSG4, uit. We kwamen met de volledige basisopstelling voor de match aanzetten wat ons meteen al een groot voordeel geeft op basis van rating. LSG zal dat al wel hebben gezien want hun opstelling was praktisch omgekeerd op basis van rating, hoogste rating op het laagste bord en laagste rating op het hoogste bord. Een interessante strategie, maar ook heel riskant.

Op het laatste bord kreeg ik hierdoor een gelijkwaardige tegenstander tegenover mij. Met de zwarte stukken hoopte ik een solide stelling te bereiken maar niets was minder waar. Ik zag de koningsaanval al van mijlenver aankomen, maar mijn verdediging hiertegen was ruimschoots ondermaats. 1-0 LSG

Op bord zeven speelde Peter een partij van grote klasse. Hij kreeg een sterk centrum en wist dat om te zetten in een sterke aanval op de koningsvleugel. De opmars van Peter werd Timardi te veel en al gauw wist Peter het volle punt te bemachtigen. 1-1

Op bord zes leek Ron al gauw vrij sterk te staan, maar bij het afwikkelen naar het eindspel begon het door te dringen dat een eindspel met omgekeerde kleur lopers onafwendbaar was. Er werd nog een goede poging gedaan tot winst maar het zat er toch niet in en de partij eindigde in remise. 1,5-1,5

Op bord vijf speelde jeugdtalent Jurriaan een dubieuze pot. Van de zomer boekte hij de ene na de andere plusscore in meerdere toernooien maar vandaag wilde het niet helemaal lukken. In een eindspel wat eigenlijk kansloos verloren was wist hij toch kansen te creëren en een zeker matnet begon zich te vormen. Zijn tegenstander zag het te laat en kon alleen afwenden met het offer van zijn toren waarna Jurriaan keurig de winst naar zich toe trok. 1,5-2,5 KC

Jan had een vrij ontspannen partij op bord vier. In alle rust manoeuvreerde hij zijn stukken naar voren en dwong hij zijn tegenstander fouten te maken en zijn eigen graf te graven. Een soepel puntje voor Jan, mooi werk! 1,5-3,5 KC

Op bord drie had Juan het wat moeilijker. Al stond hij nog vrij goed na de opening was het wel lastig dit voordeel om te zetten naar het eindspel. Uiteindelijk besloten de heren tot remise te komen en de strijdbijl te begraven. 2-4 KC

Op het tweede bord gaf Benjamin een masterclass pionnen snoepen. Het is dan nog geen Sinterklaas maar zijn tegenstander deelde pionnen uit alsof het 5 december was. Met alle controle in het centrum en twee pionnen extra zagen we dat het puntje gauw zou komen. 2-5 KC

Eerste bord was ook weer een lastig verhaal. De afwikkeling naar het eindspel ging hier ook niet perfect wat leidde tot een loperpaar voor de tegenstander van Arkady. Met pionnen op beide vleugels was dit lastig te verdedigen en in de laatste minuten van de partij moest Arkady dan toch buigen. Kan gebeuren, volgende keer beter. 3-5 KC wint!

De eerste overwinning van het seizoen is daarmee officieel binnen, maar 5-3 voor KC is nogal krap met een gemiddelde ratingverschil van maar liefst 300 punten. Laten we daarom voor de tweede ronde in oktober de wijze waarschuwing onthouden: “Niet te overmoedig worden he?!”

 

LSG 4 Rating Kennemer Combinatie 3 Rating
Lafeber, E. (Evert) 1774 Chernykh, A. (Arkady) 2127 1 – 0
Schoonman, I.M. (Ivo) 1648 Go, B. (Benjamin) 2135 0 – 1
Derksen, R.H. (Rick) 1794 Quattordio, J. (Juan) 2128 ½ – ½
Schenkelaars, V.F. (Vincent) 1709 Bakker, J. (Jan) 2098 0 – 1
Dijk van, B. (Bob) 1730 Boeren, J.F. (Jurriaan) 2110 0 – 1
Schenkelaars, R. (Robin) 1749 Wezel van, R. (Ron) 2047 ½ – ½
Verhoeff, T.J. (Timardi) 1823 Pijpers, P.J. (Peter) 2021 0 – 1
Binnendijk, D.C.W. (Daan) 1846 Omota, V. (Vlad) 1848 1 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close