KC 1 wint 7,5-2,5 van Zuid Limburg

De eerste ronde van de KNSB competitie was pas vorige week, maar dit weekend kon het team alweer aan de slag! KC en Zuid Limburg gaan volgende week richting de European Club Cup en hebben daarom hun partij gister al vooruit gespeeld. KC won netjes met 7,5-2,5 en kwam nooit echt in de problemen. Hieronder een rondje langs de borden.

Afgelopen woensdag werd er al vooruit gespeeld door Eline Roebers. Eline kwam uit tegen Ivo Wantola en speelde met zwart een korte maar correcte remise.

In de wedstrijd gister kwamen alle andere spelers in actie. Liam Vrolijk was als eerste klaar met zijn partij. Liam is een puntenmachine en scoort de laatste tijd erg goed. Met zwart raakte hij echter even in de problemen na de opening, waardoor hij niet lekker kwam te staan. Toen tegenstander Christian Braun remise aanbood besloot hij wijs om dit aan te nemen.

Daarna was het de beurt aan Iwo Godzwon, die een partij uit een stuk heeft gespeeld. Wellicht een kandidaat voor de schoonheidsprijs! Iwo offerde een pion om de koning van zijn tegenstander te verzwakken. Wat volgde was een niet te stoppen aanval waardoor tegenstander Suvorov al snel moest opgeven.

Zuid Limburg kwam weer terug in de wedstrijd doordat Khoi Pham verloor. Khoi kwam slecht uit de opening en besloot een kwaliteit te geven. Tegenstander Gallasch maakte verder geen fouten en maakte het netjes af.

Daarna ging het snel en wonnen Ivan Sokolov, David Pardo, Friso Nijboer en Onno Elgersma allemaal hun partij. Ook allemaal stuk voor stuk bijna foutloos en een lust voor het oog. Soms valt alles even helemaal op zijn plek! Daarmee waren de matchpunten binnen en konden Casper Schoppen en Tim Grutter vrijuit spelen.

Casper kreeg de sterkste tegenstander tegenover zich met Daniel Hausrath. Lang leek het gelijk te staan in een stelling met weinig hoop op meer. Casper bleef echter druk zetten en kreeg steeds duidelijkere kansen. Uiteindelijk werd een toreneindspel met een pion extra bereikt en gewonnen!

Tim Grutter was als allerlaatste bezig in een toreneindspel. Zelf had hij een a+b pion en toren waar tegenstander Siem van Dael alleen een toren had. De koning van Tim was echter afgesneden van het spel, waardoor de stelling remise leek. Uiteindelijk was het even gewonnen, maar dat was moeilijk te zien. Siem verdedigde sterk en forceerde remise.

KC staat daarmee na 2 wedstrijden op 3 matchpunten samen met LSG. Zij speelde gister vooruit tegen Paul Keres en wonnen met 8,5-1,5. Zowel KC als LSG laten daarmee zien dat ze dit jaar meedoen voor de prijzen!

Rating
Rating
Roebers, E. (Eline) 2391 Wantola, I.J.P. (Ivo) 2356  ½ – ½
Sokolov, I. (Ivan) 2586 Lenaerts, L. (Lennert) 2301  1 – 0
Vrolijk, L.N. (Liam) 2562 Braun, C. (Christian) 2427  ½ – ½
Pardo Simon, D. (David) 2453 Hamblok, R. (Roel) 2240  1 – 0
Schoppen, C. (Casper) 2538 Hausrath, D. (Daniel) 2458  1 – 0
Godzwon, I.J.G. (Iwo) 2402 Suvorov, L. (Luca) 2332  1 – 0
Nijboer, F.Z. (Friso) 2468 Meegen van, R. (Ruud) 2291  1 – 0
Grutter, T.J. (Tim) 2314 Dael van, S. (Siem) 2272  ½ – ½
Pham, K.V. (Khoi) 2320 Gallasch, J. (Jonas) 2303  0 – 1
Elgersma, O.J. (Onno) 2271 Muetsch, A. (Annmarie) 2253  1 – 0
Gemiddelde Rating: 2431 Gemiddelde Rating: 2323 7½-2½

 

Hicham Boulahfa

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close