KC 1 wint met 8-2 van Charlois Europoort

KC 1 speelde in de derde ronde van de KNSB competitie tegen Charlois Europoort 1 in Rotterdam Zuid. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 8-2 score voor KC waarbij het team nooit echt in de problemen kwam. Hier onder een rondje langs de borden

Tim Grutter speelde een lange variant in het Schots en kwam al snel in een eindspel terecht. In dit eindspel maakte Lucia Pascual Palomo al snel een kleine fout waardoor de torens geruild moesten worden. Hierdoor hadden de toren + 2 pionnen van Tim vrij spel tegen het paard + loper van Lucia.

Ook Khoi knalde snel een lange theoretische variant op het bord tegen Robin Lecomte. Dit was precies de zelfde variant die Robin de vorige ronde ook speelde in de meesterklasse en waar Khoi nog even naar had gekeken. Wit offert een pion uit de opening maar krijgt sterke druk over de h-lijn. Op bijna de zelfde manier won Khoi zijn partij waardoor het geen hele lastige middag voor hem was. De partij van de vorige ronde is hier terug te vinden.

David Pardo kreeg een goede aanval op zich af en moest al snel uitkijken. Tegenstander Sim Maerevoet kreeg een listig paardje op f5 wat gecombineerd met een dame in de buurt voor wat dreigingen zorgde. Toen ook nog g2-g4-g5 werd gespeeld was het even erg oppassen. David ruilde snel wat af en kwam remise overeen.

Onno Elgersma won ergens in het middenspel een pion van Michel de Wit. Na wat geruil bleef er een toreneindspel over waar Onno een pion meer had en een veel actieveren toren en koning. Dat was dan ook genoeg om een tweede pion te winnen. De stelling hier boven op de foto werd nog even doorgespeeld maar uiteindelijk opgegeven door de captain van Charlois Europoort.

Harry Grieve speelde een sterke pot tegen Maarten Praet. Na een vrijpion gecreëerd te hebben op c3 werd het wel nog even spannend omdat het bord half in brand stond. Harry bleef echter koeltjes spelen en eindigde de partij met een dame en een niet te stoppen vrijpion tegen toren + loper .

Iwo Godzwon leek even niet zo lekker uit het middenspel te komen en kwam een pion achter tegen Steven Geirnaert. Door snel wat af te ruilen bleef er echter niet genoeg over voor Steven om Iwo nog echt serieus pijn te kunnen doen. De remise werd al snel getekend.

Chrisophe Sochacki speelde een erg sterke partij en kwam daarmee compleet gewonnen te staan. De partij was bijna perfect, op het eind na waar hij even tegenkansen miste. In tijdnood kwam tegenstander Jesus Garrido Dominguez heel goed weg. Naast Christophe zat Friso Nijboer die het op mocht nemen tegen Igor Glek. Een match die al heel veel vaker is gespeeld en ditmaal eindige in een rustige remise.

Alleen Liam Vrolijk en Casper Schoppen waren op het eind nog bezig tegen respectievelijk Zyon Kollen en Thibaut Vandenbussche. Allebei hadden ze een remise eindspel op het bord, maar allebei probeerde nog lang om het te winnen. Bij Casper ging het uiteindelijk om een eindspel met dame + pion tegen dame en bij Liam ging het om een eindspel van toren + pion tegen toren. Gecombineerd met tijdnood was dit voor de spelers van Charlois Europoort niet te houden.

Een mooie overwinning dus en geen individuele nederlagen. KC staat daarmee nu bovenaan in de meesterklasse, maar er komen nog genoeg sterke tegenstanders aan. Volgende week al spelen David Pardo en Sipke Ernst vooruit voor de wedstrijd tussen KC en Groningen op 25 november.

Meer foto’s van Frans Peeters zijn hier te vinden

Hicham Boulahfa

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close