KC N1 wint met 6-2 van Santpoort N1

Na de vorige ronde te hebben verloren tegen De Waagtoren staat ons een zwaar seizoen te wachten in de Topklasse. Het volgende obstakel troffen wij gisteravond aan in Velserbroek en zij heet Santpoort N1. Ondanks de vele toppers die zij hebben op de club ontbraken er wel een paar namen. Zo ontbraken Ilias van der Lende en één van de gebroeders Haver. Desalniettemin speelden we tegen Bas Haver, drie keer De Roode, Dave Looijer, die ik nog uit m’n jeugd ken, altijd al een goede schaker geweest, Jelle van den Broek, Hans Kors en Menno Schaefer. Zelf hadden we een heel leuk team met jeugdtalenten Jurriaan, Rafael en Michiel, Hicham “voelt zich 22 al is hij 32” Boulahfa, Vlad “voelt 32 al is hij 22” Omota, kersverse CM Juan Quattordio, Marcel “Cook” Canoy en Esper “ik fiets gewoon door de regen, ik ben niet van suiker gemaakt” van Baar.

Op het eerste bord speelde meneer “ik fiets gewoon door de regen, ik ben niet van suiker gemaakt”. Hij was een beetje te laat door een losse ketting en toen een lekke band, maar dat mocht de kwaliteit van zijn spel zeker niet schaden. Hij speelde misschien wel de mooiste pot van zijn leven, maar in de slotfase van het spel begon de tijdsdruk dan toch overweldigend te worden. Met een kort speeltempo moet je een stuk sneller spelen in de Topklasse en i.v.m. huur limitaties moest dat speeltempo nóg een keer ingekort worden. Met zo’n kort speeltempo kwam iedereen in tijdsnood en dat maakte bij Espers partij jammer genoeg toch net het verschil. 1 -0 voor Santpoort


Op het tweede bord mocht jeugdtalent Rafael Goudriaan het dan waarmaken na in de match tegen Caïssa-Eenhoorn misschien wel de grootste Schwindel van het seizoen waar te maken op het bord, namelijk wegkomen met een mat-in-één dreiging. Met zwart stond hij lekker uit de opening maar een lastig gambiet van zijn tegenstander bleek toch net te scherp. Een foute zet en zijn voordeel verdween als sneeuw voor de zon. 2 – 0 voor Santpoort
Bord nummer drie was aan Jurriaan “de Verlosser van KC3” Boeren gegeven. Met wit blinkt hij altijd uit en gisteren was geen uitzondering. Met een sterk openingsrepertoire kwam hij erg sterk te staan en wist dat om te zetten naar een beter eindspel. Daar sloeg hij toe en eiste nóg een mooi puntje op dit seizoen. Sterk van Jurriaan tegen de gevreesde Martijn de Roode. 2 – 1 voor Santpoort


Op bord vier speelde onze kersverse CM Juan eigenlijk zoals altijd een heerlijk solide pot. Ik denk dat ik de laatste 6 partijen van hem alleen maar Siciliaans zie op zijn bord dus de ervaring zit wel goed bij hem in dit soort stelling en dat zie je ook. Mooie ontwikkeling, actief spel en vervolgens een ijzersterk eindspel. Dat zien we graag! 2 – 2


Op bord vijf onze eeuwig jeugdige Blaf en je ziet ook gewoon, de jeugd heeft hem nog niet verlaten. Hij kreeg de kans een heerlijke aanvalspartij te spelen en dat liet hij zich geen twee keer zeggen. Daadkrachtige schoof hij z’n pionnen naar voren en vervolgens plantte zijn paard op het mooie f6. Lijnen werden geopend, torens geactiveerd en de partij kort erna gewonnen. Dit lekkere puntje van voormalig NHSB topscorer Blaf zet KC op voorsprong. 3 – 2 voor KC

Bordje zes was gegeven aan onze last-minute invaller Captain Cook en wat kan die ook schaken he? Ik denk dat na Manuel Bosboom Marcel wel het meest aantrekkelijke schaak speelt dat ik heb gezien. Pionoffer gevolgd door torenoffer, gevolgd door stukactivatie, gevolgd door een vernietigende aanval. Een meesterlijke pot, absolute elegantie! 4 – 2 voor KC
Op bord zeven speelde onze Grote Vriendelijke Reus Michiel. Het leek eerst de verkeerde kant op te gaan toen zijn e3 pion, het fundament van zijn gehele pionnenstructuur opgegeven werd, maar hij wist nauwkeurig het tegenspel te stoppen en de pion terug te winnen. Remise doemde op aan de horizon maar zijn ambitie reikte verder. In een eindspel met een paard tegen een loper speelde hij zijn tegenstander eruit en eiste ook het hele punt op! Gemeen goed spel van onze Grote Vriendelijke Reus. 5 – 2 voor KC

Ikzelf speelde op het laatste bord een interessante pot tegen Menno Schaefer. Hij speelde het curieuze 2. Pc3, d5 3. Pf3 tegen mijn Frans, een variant waar ik meestal vrij comfortabel kom te staan en gisteren was geen uitzondering. Mijn stukken ontwikkelden zich wat natuurlijker dan die van hem want zijn dame blokkeerde steeds zijn lopers en zijn pionnenstructuur was ernstig verzwakt. Het eerste materiaalwinst was toen al gauw binnen in de vorm van een kwaliteit en na een desastreus dameblunder van Menno hield het toch echt op. 6 – 2 voor KC
Een zeer dominante vertoning van KC in de Topklasse! Laten we hopen dat we dit vast kunnen houden voor de rest van het seizoen. Tot acht december, dan spelen we thuis tegen ZSC/Witte Paard Combinatie (niet te verwarren met HWP!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close