Lennart Dek wint snelschaakkampioenschap KC

In januari gaat het dan echt gebeuren, de match waar de hele wereld al jaren naar uitkijkt!! Wesley So zal het op gaan nemen tegen niemand minder dan Bloemendaal legende Peter Pijpers! Zijn er überhaupt verhalen uit de oude doos waar deze man niet in voorkomt?

Als een van ’s werelds eerste Bloemendaal meesters (BM) werd Peter bekend door onder andere het kampioenschap van schaakclub De Uil meerdere malen op zijn naam te schrijven. Ook kwam hij uit in de eersteklasse KNSB, waar hij bijna niet te stoppen was. Kent u het seizoen nog waar deze legende 7 uit 9 scoorde in de competitie? De redactie van Kennemer Combinatie is dit zeker niet vergeten! Maar, meneer Pijpers zal het echt niet makkelijk krijgen, want zijn tegenstander Wesley kan er ook wel wat van.

Met de bijna zo prestigieuze titel van Grootmeester (GM) is Wesley onder andere winnaar geweest van het Tata Steel Chess tournament, Sinquefield Cup, London Chess Classic en U.S. Chess Championship. Ook behaalde hij goud met de USA op de Olypiade en stond hij lange tijd op nummer twee wat de wereld met een rating van 2824. Natuurlijk, So wordt dan ook wel net uitgenodigd voor deze toernooien en Peter niet. En vergeet niet dat Peter naast het schaken ook nog een baan heeft!

Wesley So komt naar KC en speelt tegen…

Wesley zal op 8 januari langs komen op onze club om het op te nemen tegen Peter. Wesley en Peter zullen verder op deze avond ook beschikbaar zijn voor schaakpartijen tegen andere. Een ticket om tegen Wesley te spelen kan verdiend worden op de evenementen die KC organiseert. Zo won Peter tijdens het snelschaaktoernooi de veteranenprijs (55+), waardoor hij verzekerd is van een partij tegen So. Het andere ticket dat te verdienen was tijdens het snelschaaktoernooi gaat naar Mark Honkoop, die de hoogste overscore heeft behaald van alle deelnemers. De hoogste onderscore werd behaald door Rob Duijn, die wellicht de uitleg aan het begin verkeerd begrepen heeft.

De strijd om de trofee

Na 10 ronden zwitsers met 34 deelnemers kwam Ilias boven drijven met een score van 10 uit 10. Ilias is in zijn jeugd altijd een overachiever geweest en iedereen in de schaakwereld moest dan ook altijd horen dat hij 3 klassen had overgeslagen op school. “Niet te vroeg juichen Ilias” zeiden we dan altijd, maar luisteren deed hij nooit. Top wetenschapper is hij uiteindelijk niet geworden en zijn schaaktalent is inmiddels ook achterhaald. Zo was het verloop van zijn leven ook gisteravond terug te zien want met het 10 rondige toernooi was slecht een kwalificatie te behalen voor de beste 4 spelers en was de titel nog niet in handen.

Naast Ilias plaatste ook Miguoel, Lennart en Edwyn zich voor de ‘armageddon knok-out’ (google maar even). Miguoel verloor hier van Edwyn en Ilias verloor van Lennart. Nooit te vroeg juichen Ilias, nooit te vroeg!!
In een finale partij tussen Lennart en Edwyn leek Edwyn wel lekker te gaan, maar in een zinderende tijdnood wist Lennart met nog 4 seconde op zijn klok de titel van beste snelschaker van KC op zijn naam te schrijven!!

Foto’s van de avond zijn hier te vinden

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close