Stroeve Grand Prix start KC jeugd

Het Grand Prix seizoen werd traditioneel afgetrapt met de Grand Prix Langedijk, dit keer echter in Sint Pancras omdat de locatie in Zuid Scharwoude niet beschikbaar was. Voor KC kwamen Stefan van der Duijs, Laurens Terwee en Liam Rooijakkers uit in resp. groep 1, 2 en 3. Stefan is ondertussen een vaste waarde in groep 1 en zal zich dit seizoen zeker willen mengen in de strijd om het algehele kampioenschap. Dat zal dan in de komende toernooien meer gestalte moeten gaan krijgen want het eerste toernooi van het seizoen is er één om snel te vergeten. Stefan kon zich niet mengen in een plaats bij de eerste drie, hoewel hij van Vincent van Rijn nog een punt kado kreeg kwam hij toch niet verder dan een eindtotaal van drie punten uit 7 partijen en plek 5 in de eindrangschikking. Tot hetzelfde resultaat kwam Laurens in groep 2. Drie punten uit zeven partijen en ook vijfde.

Een ongelukkige nederlaag tegen de verder sterk spelende groepswinnaar Max Geldof deed de kans op een beker in hoop vervliegen. Broer Wouter Geldof wist het toernooi op zijn naam te schrijven. Een knappe prestatie want hij stond bij aanvang van het toernooi als laatste geplaatst in de groep. Liam stond als eerste geplaatst in groep 3 maar kon zijn ritme niet vinden. Met slordig spel werden drie punten in de aanbieding gedaan en dat hadden er zelfs vier kunnen zijn. Tegen Pedro Gomes gaf hij pardoes zijn dame weg. Pedro liet zich echter foppen met een paardevork waardoor ook hij zijn dame van het bord zag verdwijnen en zich in een nederlaag moest berusten. Zo kon er voor Liam toch nog een beker voor de derde plaats mee naar huis maar die zal ongetwijfeld geen voorname plaats in de prijzenkast krijgen. Bij de prijsuitreiking mocht Stefan ook nog een keer het podium op. In de eindrangschikking van afgelopen seizoen eindigde hij op een gedeelde plaats drie bij de D jeugd. 

Ook al was het een stroeve start in Sint Pancras, toch wordt al weer uitgekeken naar het volgende toernooi in Hoorn op 27 op oktober. Hopelijk kunnen we dan wat meer jeugdspelers van KC aan het werk zien. De Grand Prix toernooien zijn namelijk uitermate geschikt voor de jonge spelers om op ieder niveau wedstrijdervaring op te doen.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close