KC kampioen JCC 2019

Het A-team van KC heeft op 30 november in Rotterdam, na 4 speeldagen, de JeugdClubCompetitie van 2019 gewonnen. En zijn daarmee kampioen van Nederland!

JCC-A-1foto: Op dag 1 werd onder bezielende leiding van Richard Duijn de basis gelegd door Onno Elgersma, Esper van Baar, Edwyn Mesman en Tyro Bekedam. Ook Gilian Honkoop en Vlad Omota speelden in het team.

En what’s in a name (A-team)? Na 3 speeldagen stond het A1-team van KC fier bovenaan. Geen vuiltje aan de lucht dus. De directe concurrent Stukkenjagers werd op onwaarschijnlijke manier de baas gebleven, waardoor de KC’ers het op de 4e en laatste speeldag in eigen hand hadden.

Kwestie van Leiderdorp verslaan in de voorlaatste ronde. In een speciale appgroep voor de achtergebleven supporters deden Martin Honkoop en ondergetekende gedurende de dag verslag. Maar oei…. Leiderdorp won?! En in de laatste ronde won ook onze directe concurrent van de Stukkenjagers.

Wacht eens even… Dus als ons A1-team nu gelijk speelt of verliest, dan zijn ze wéér geen kampioen. En vanochtend stonden we nog gewonnen.. Aan het einde van de middag liep de spanning dan ook hoog op.

JCC-A-2foto: Rustig begin van de laatste ronde, tegen VAS: maar om het in eigen hand te houden moest er wel gewonnen worden.

Onno, Esper, Tyro en Mark moesten dus 2,5 punten binnenhalen. Gelukkig haalde Onno redelijk vlot het eerste punt binnen; een belangrijke bijdrage aan het team.

Mentaal gesteund gingen de overige 3 voor de andere minimaal 1,5 punt. Maar oh wat was dat zenuwslopend. In de appgroep werd wel gesproken van ‘staat goed’, ‘remise stelling’ en meer hoopgevend maar verder niet overtuigend commentaar. Het kwam letterlijk aan op de laatste minuten. Wie er bij was kreeg er hartklachten van…

Willen de heren A-spelers dat nooit meer doen, het aan laten komen op de laatste 30 seconden?! Maar gelukkig zaten de 3 aan het bord in uiterste concentratie. Al die jaren van training, spelen en doorgaan zat erin, want haal de punten op dit niveau maar eens binnen in de laatste 30 seconden! En de ontlading kwam snel.

Mark maakt remise! Nog 1 punt te gaan. Binnen een minuut (zo voelde het tenminste) maakte Esper het af, mat! Tyro speelde desondanks geconcentreerd door, nog een remise!

JCC-A-3.jpgfoto: En zo kon Martin de score op 3-1 aftekenen. We waren er bij met zo’n 15 getuigen. Wat een overwinning.. Kampioen in de Meesterklasse!

JCC-A-4

foto: van links naar rechts: Onno, Tyro, Esper, Vlad en Mark. Edwyn en Gilian legden in de eerdere ronden mede de basis. De heren gunden elkaar speeltijd. En met succes. Met z’n zevenen schreven ze club-historie!

En vervolgens gingen alle podiumspelers nog op de foto. We missen hier nog Edwyn en Gilian. Veertien spelers van KC die met kostbare prijzen afreizen naar Haarlem!

JCC-A-5

The aftermath

Op de laatste dag hebben zowel het D- als C- en A-team zich maximaal ingespannen. 4e (D-team), 3e (C-team) en kampioen! Daar mag je als schaakclub ongelooflijk trots op zijn. Met dank ook aan de clubgenoten, trainers, mentoren en steun van de gemeente Haarlem. Want laten we niet vergeten dat door Kernsport te zijn in Haarlem, wij zo kunnen investeren in de Jeugd. En het betaalt zich uit.

Trots op KC, trots op Haarlem, trots op alle clubleden die zo meeleven. En bovenal trots op al onze spelers die het laten zien. Dat moet gevierd worden. We zijn met z’n allen uit eten geweest. Succes moet immers gevierd worden.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close