Speler van de dag

Man of the match; MVP. Hoe je het wilt noemen. Maar als het team wint, springt er vaak toch eentje uit.

Met N2 mochten we op de 11e van de 11e aantreden tegen Excelsior. Hoewel dit in vertaling “steeds hoger” luidt, gaat het slecht met de club. Waarschijnlijk stoppen ze er mee na dit jaar. Geen aanwas van leden, geen jeugd. Ja, dan houdt het een keer op. Maar wel jammer voor het Noordhollandse schaakleven.

We hadden het niet makkelijk, ondanks ons ratingoverwicht (op bord 4-8). Ad Hendrikse had een knotsgekke partij die in remise eindigde. Alles gezien zeggen we dan. Martin mocht tegen een hoger gerate tegenstander, en legde het af. Zo ook Keimpe, hoewel tegen een lage rating. Dat zegt niet alles bleek.

Mark en Frans hadden een goede dag; vooral Mark liet prima techniek zien: vanuit een gelijke stelling een goed eindspel bereiken.

 Gerard noteerde een nuttige remise, en invaller Frank een geniale remise. Na een paar uur telde iedereen het punt al voor Ruud van Hoof (rating 1340), maar Frank liet zich niet mat zetten, deed gewoon zetjes, en hopla.

Blijft over uw verslaggever. Binnen 10 zetten stond ik een pion voor, maar ik ben nooit de snelste geweest, en bij een 3½ – 3½ tussenstand was ik nog steeds aan het proberen de pion naar de overkant te brengen. Overigens had ik voor de verandering geen enkel idee van de stand. De focus lag volledig op het bord, en met slechts 10 seconden increment moet dat ook wel. Na de (voorspelbare) winst hoorde ik een Excelsior-speler zeggen dat ze verloren hadden, en besefte ik pas dat ik matchwinnaar was.

MVP? Mark Honkoop. Echt een indrukwekkende overwinning.

Fer Mesman

 

Uitslag op: https://www.nhsb.nl/competitie/wedstrijden/15306

Marcel Duin (1870) – Ad Hendrikse (1873) ½ – ½
Paul Lieverst (2011) – Martin Honkoop (1840) 1 – 0
Ruud Eisenberger (1837) – Mark Honkoop (1838) 0 – 1
Louis Witte (1775) – Frans van Casteren (1777) 0 – 1
Luc Stet (1651) – Keimpe Knijft (1744) 1 – 0
Henk Kos (1540) – Fer Mesman (1726) 0 – 1
Henny van Essen (1519) – Gerard Dijkman (1678) ½ – ½
Ruud van Hoof (1340) – Frank Sala (1520) ½ – ½

Gemiddelde rating: 1693 – 1750 3½ – 4½

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close