Schaak-Off

Beste leden en aspirant-schakers,

Na een lange periode van online-schaak, mogen we nu dan ook weer aan een echt bord. De KNSB organiseert daarom het Schaak-Off toernooi, een landelijk schaaktoernooi voor alle schaakliefhebbers, bestaande uit lokale voorrondes (vierkampen) bij deelnemende schaakclubs. De winnaars van elke (!) vierkamp kwalificeren zich voor de regionale wedstrijden, waarbij tegen andere schakers uit de provincie gestreden wordt om een ticket in de landelijke finale.

De indeling van de vierkampen gebeurt op speelsterkte, dus ook als je geen meester bent kun je je plaatsen voor de regionale wedstrijden.

In het nieuwe seizoen wil de KNSB de vele nieuwe schakers, die in de corona tijd online zijn gaan schaken, direct in contact brengen met een van de ruim 400 schaakclubs die Nederland rijk is. Ze starten het seizoen dan ook met een landelijke campagne om deze schakers aan een speciaal schaaktoernooi onder de naam Schaak-Off te laten meedoen. Misschien heb je de Schaak-Off zelfs al voorbij zien komen op Facebook of Instagram!

Kennemer Combinatie doet natuurlijk graag mee aan dit initiatief en houdt zijn voorronde op vrijdag 17 september. (Als het aantal beschikbare plaatsen wordt overschreden, overwegen we een uitloop naar 24 september.)

De Schaak-Off bestaat uit vierkampen van oplopende sterkte met 3 ronden rapidschaak van ca. 50 minuten. Alle (gedeelde) winnaars plaatsen zich als gezegd voor de regionale vervolgronde.

Zowel KNSB-leden als niet-leden kunnen aan deze voorronden deelnemen; je meldt je aan op de KNSB site en kiest een club in de buurt. Dus schroom niet deze mail door te sturen naar potentiële deelnemers die (nog) niet aan onze mooie club zijn verbonden. We gaan natuurlijk voor zoveel mogelijk deelnemers, met hopelijk veel jeugd en volwassenen! Landelijk worden ook schakers geworven die nog geen lid zijn bij een club.

Heb je er zin in, geef je dan zo snel mogelijk op via de site van de KNSB; zij houden ons op de hoogte van de deelnemers:

https://schaakoff.nl/

Meer informatie (locatie & alle datums) hieronder. Tot 17 september.

Met vriendelijke schaakgroet,

Fer Mesman, namens het bestuur van KC

Het speeltempo zal spoedig worden bepaald; of 20 minuten plus 5 sec increment, of 25 minuten per persoon per partij.

Club: Kennemer Combinatie

Speellocatie: ’t Trionk, van Oosten de Bruijnstraat 60, 2014 VS, Haarlem

Speeldatum: 17-09-2021

Starttijd: 20.00 uur

Speelschema Schaak-Off:

Lokaal (club-afhankelijk) periode 13-26 september 2021

Regionale finales 2, 3 of 10 oktober 2021

Landelijke finale 31 oktober 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close