We kunnen weer!

De jeugd van KC opent het jaar met vierkampen en een zeskamp.

Het kon weer en dus werd de ruimte in ons clubhuis weer gevuld met het rustgevende geluid van schaakklokken. Na zo’n lange periode van online schaak, een verademing. Daarom begonnen we niet gelijk met les, maar met vierkampen en een zeskamp. Omschakelen dus van het “pre-moven” naar “aangeraakt is zetten”. Maar nog wel met 5- of 10 minuten tijd op de klok. Een geslaagde avond, gevolgd door de derde ronde van het KC Open, seizoen 2021-2022.

Vierkampen

Er werden 5 vierkampen gespeeld. En die verdienen de aandacht.

Bij Ines, Bora, Otto en Ayush ging het hard tegen hard. Ayush was een maatje te groot voor de rest en won met 3x winst. Gefeliciteerd Ayush! Bora en Otto pakten beide met 1,5 punt een mooie gedeelde tweede plaats. Ines moest vandaag de klappen opvangen, maar dat deed ze waardig en met weerstand; er werd vanavond weinig kado gegeven.

In de tweede groep werden ook de punten verdeeld onder drie spelers. Sam moest in dit vierkamp tegen drie sterkere spelers en dan is het niet makkelijk. Vandaag was Jurgen voor het eerst op de club. Maar dat hij kan schaken was wel duidelijk: Tanuj moest de eer van de eerste plaats met hem delen. Knap gedaan jongens!

Ook in het derde vierkamp troffen we een nieuwe speler aan. In dit geval Matthan, de broer van Jurgen. Matthan wist zijn partijen te winnen, maar Boaz was hem een maatje te groot. In deze groep ging het bijna als in de eerste groep. Met iemand zonder punten en Boaz die er met drie punten vandoor ging met de eerste plaats.

In vierkamp D was er een overduidelijke winnaar; Niek pakte 3 punten. Maar de rest deed niet voor elkaar onder. Met een bijzonder gelijke strijd. Voordeel is dat drie spelers tweede werden. Prima spel, leuke partijen.

De laatste vierkamp van de avond bestond uit 4 spelers die al jaren samen spelen. En dus zeer gewaagd zijn aan elkaar. Aan de score was dat af te lezen. Jurriaan was vanavond wel heel scherp. Van Shrey, Mats en Jack winnen in een reeks is een knappe prestatie. Gefeliciteerd Jurriaan!

En dan hadden we nog een zeskamp.

Zeskamp

We hadden ook een zeskamp vanavond. Uiteindelijk met 5 spelers, maar dat kon de pret niet drukken. In overleg werd de klok ingesteld op 8 minuten per persoon per partij. En ze waren goed aan elkaar gewaagd vanavond. De scores ontliepen elkaar niet veel.

Quint kreeg het bijna voor elkaar om ook met een clean sweep te winnen, maar daar stak Stefan een stokje voor. Die daar vervolgens als dank de tweede plaats voor in ruil kreeg. Hoewel het niet “de stilste” tafel van de avond was (de heren hadden heel wat bij te praten), werd er stevig gespeeld. Met een eerlijke puntenverdeling. Evengoed knap gespeeld van Quint, gefeliciteerd!

Al met al een succesvolle opening van 2022 op de club!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close