KC domineert Grand Prix Schagen

De usual suspects van de KC jeugd togen deze zondag naar de uithoeken van Noord Holland. Wat valt er verder nog te beleven op een luie zondagnamiddag? Niet zo gek veel, dus een ritje naar het noorden van de provincie is dan absoluut geen onoverkomelijkheid en de keuze snel gemaakt als er lekker geschaakt kan worden en het aanvangstijdstip rond het middaguur ligt zodat er ook nog eens gewoon kan worden uitgeslapen. Daarmee is het verre Schagen gewoon een comfortabel uitje.

Zes leden van de harde kern van onze jeugdafdeling zaten allemaal in de hoogste twee groepen van deze Grand Prix editie, de vierde van het seizoen. Pranav Agarwal, Liam Rooijakkers en Krishanth Maheskumar gingen in groep 1 op bekerjacht. In groep 2 waren het broer en zus Frederieke en Alexander Regterschot, samen met Tanuj Maheskumar die hun zinnen hadden gezet op de prijzen. Er waren in totaal slechts zes groepen (voor veel schakers misschien toch te ver weg?). Maar er was ook nog een achttal spelers die in twee vierkampen met langere bedenktijd in een soort Super GP streden om geldprijzen.

Onze spelers vlogen uit de startblokken. Alle partijen in de eerste ronde werden gewonnen. Het tempo zat er goed in en onze spelers namen van begin af aan de kop posities in die in het verdere verloop van het toernooi niet meer uit handen werden gegeven. Liam en Pranav wisten al hun partijen gedecideerd in winst om te zetten en hoefden alleen tegen elkaar een halfje toe te geven. Met 6,5 uit 7 eindigden ze samen bovenaan. Een loting moest er aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. Dat viel in Pranav zijn voordeel uit. Dat mocht voor Liam de pret niet drukken want een beker in de hoogste groep en een sloot rating punten zaten al in de pocket. Zij werden op de voet gevolgd door Krishanth. Ook hem trof een onbevredigende loting. Gedeeld derde met Jelle Kop van HWP Haarlem trok hij met een loting aan het kortste eind en eindigde zodoende op een vierde plek en greep net naast de beker in de hoogste groep.

Jelle Kop, Pranav Agarwal, Liam Rooijakkers

In groep twee was het eveneens rekenen en loten geblazen. Maar liefst 5 spelers eindigde met 4 punten op een gedeelde 3 plaats in een groep van 7!! Frederieke was in het toernooi als enige KC lid wat moeizaam op gang gekomen. Met een flinke eindsprint kon zij zich toch nog in de groep van 5 scharen met 4 punten en bovendien ook nog eens de loting op haar naam schrijven. De beker voor de derde plaats was voor haar. Broer Alexander ging aan de haal met de beker voor plaats 2 op basis van onderling resultaat en winnaar Tanuj in groep 2 had gewoon de meeste punten. Tanuj is trouwens aardig op dreef want hij was vorige Grand Prix ook al gedeeld eerste in groep 2.

Frederieke Regterschot, Tanuj Maheskumar, Alexander Regterschot

Zo namen vijf van de zes KC jeugdspelers een beker mee naar huis en viste alleen Krishanth naast het net. Maar hij mocht wel het genoegen smaken ook in de hoogste groep mee te spelen. Op basis van vechtlust en spelplezier is dat ook meer dan verdiend.

In het algemeen klassement gaan zowel in de C, D en E categorie KC spelers aan de leiding:

https://www.nhsb.nl/grand-prix/stand

(uitslagen GP Schagen nog niet verwerkt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close