Matthan naar het NK

De broers Matthan en Jurgen van Delden spelen pas sinds kort bij de jeugd van Kennemer Combinatie. Dat ze zich hier thuis voelen was al snel duidelijk. Het helpt natuurlijk ook als je al een flinke pot kan schaken. Goed voor het zelfvertrouwen en met het spelplezier zit het sowieso goed. Een win win situatie want ze zijn een goede aanwinst voor de club en het komt hun spel ook nog eens ten goede. Zo won Jurgen onlangs op de sterk bezette Grand Prix in Voorhout groep 4 met een mooie score van 6 uit 7. Broer Matthan deed er afgelopen zaterdag nog een schepje bovenop door het pupillenkampioenschap van de Leidse Schaakbond soeverein op zijn naam te schrijven. In de hoogste categorie F (geboren 2013) was Matthan met afstand de sterkste speler met een maximale score van 7 uit 7. Slechts één speler kon het tempo een beetje bijhouden, de nrs 3,4,5 hadden al een flinke achterstand met 4 punten uit 7 partijen. Daarmee is Matthan al weer de volgende speler die naar het NK mag en ook daar hopelijk hoge ogen gaat gooien.

Het toernooi werd georganiseerd door schaakvereniging Op Eigen Wieken uit Leiden. Een verslag van het toernooi is via de onderstaande link te lezen.

Matthan pupillenkampioen LSB

Pupillen scoren goed (opeigenwieken.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close