Pupillen doen het goed op NK E

Twee F Pupillen van Kennemer Combinatie hadden zich gekwalificeerd voor het NK E (t/m 10 jaar) dat afgelopen vrijdag en zaterdag werd gehouden in Tilburg. Matthan van Delden en Alexander Regterschot zijn beide 9 jaar en behoren eigenlijk nog tot de F categorie. Beide hadden zich echter overtuigend geplaatst voor het NK E. Alexander met een magistrale 7 uit 7 op het PK van de Noord Hollands bond en Matthan met een mooie tweede plaats (7 uit 8) op het PK van de Leidse Schaakbond. Matthan speelt immers ook voor De Zwarte Pion uit Lisse.

Fraaie scores die veel zelfvertrouwen geven. Maar beide spelers waren zich er van bewust dat op het NK veel spelers van een ander kaliber wachtte. Zo kon Alexander in de eerste ronde gelijk aantreden tegen één van de favorieten op de eindzege en gepokt en gemazeld op de nodige jeugd NK’s en met een respectabele rating van 1500, Noah Ritzerveld. Geen schande dus om het toernooi met een nul te beginnen en Alexander liet zich er ook niet door uit het veld slaan want de volgende ronde werd de lager geratede speler moeiteloos verslagen. Zo verliep ook het verdere verloop van het toernooi voor hem. Tegen de spelers met een hogere rating kwam Alexander nog net te kort en de spelers met een lagere rating werden vrij gemakkelijk aan de kant gezet. Op één slippertje na, dat kostte uiteindelijk een mooi resultaat in de eindklassering. Maar ook met een 26ste plek in de het eindklassement in een veld van 45 kan Alexander niet ontevreden zijn. Als F pupil mag hij volgend jaar nog een keer in dit E kampioenschap uitkomen en zal zijn prestatie dan zeker verbeteren.

Alexander Regterschot

Nieuwkomer bij KC Matthan van Delden heeft de laatste weken al laten zien uitstekend in vorm te zijn. Tweede plek op het PK E van de Leidse Schaakbond, goede prestaties op de Grand Prix’s en moeiteloos het F pupillen kampioenschap, ook van de Leidse Schaakbond, op zijn naam geschreven. Daar zat het dus ook wel goed met het zelfvertrouwen. Maar voor de eerste keer op een echt NK, dat is natuurlijk wel spannend. Eenmaal zittend achter de stukken is die spanning echter snel verdwenen bij Matthan. Dat heeft hij op de club al aan de grote jongens laten zien die regelmatig met een blauw oog de partij tegen Matthan beëindigde. De vorm van de laatste weken werd ook op dit toernooi voortgezet. Alleen tegen de favorieten voor de eindzege moest Matthan het onderspit delven. De rest werd soepel verslagen. Dit resulteerde in een bijzonder fraaie score van 6 uit 9 en een top 10 klassering. Een droom NK debuut voor de negenjarige Matthan. Met een TPR van bijna 300 punten meer dan de eigen rating wordt nu al met spanning uitgekeken naar het volgende NK E.

Matthan in actie op NK-E

Winnaar van het toernooi werd de eerder genoemde Noah Ritzerveld met 9 uit 9, gevolgd door Hrdya Dinanath en Akshaj Katpatal op de derde plaats.

Alle uitslagen, standen en live partijen:

http://nkepersoonlijk.nbsb.org/2022/

 

9 de plek in eindklassement, Matthan is tevreden!   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close