Competitieverslag KC N3 – Spaarne N2

Het Spaarne begon de wedstrijd met 5 man. Dit leverde ons een gratis puntje op en de bord 1 speler, Shrey Jaitly, kon thuis blijven. Ik had mijn team aangemoedigd om 6-0 te winnen, maar alsnog hoorde ik: ‘Nog maar 2  punt te gaan.’

Mats:

Zelf kon ik als eerst het goede voorbeeld geven door snel te winnen. Mijn tegenstander besloot een stuk te offeren, waardoor hij hoopte op een kwaliteit winst. Helaas voor hem leverde dit alleen een ‘aftrekniks’ op. Dit gaf mij de gelegenheid om een kwaliteit te winnen en vervolgens stond ik een volle toren voor. Na nog een moeizame poging om wat uit de stelling te halen gaf mijn tegenstander op.

Jack:

Jack speelde één bord onder mij, namelijk op bord drie. Hij schoof ambitieus al zijn pionnen naar voren, waardoor zijn tegenstander geen ruimte meer overhad. Zuchtend keek hij toe hoe Jack verder zijn stukken naar voren schoof. Zijn tegenstanders stukken zaten volledig ingesloten en doelloos heen en weer te bewegen. Rustig maakte Jack het af, al zag iedereen het noodlot al van mijlenver aankomen. Daarmee zorgde hij als tweede speler voor de 3-0 voorsprong!

Quint:

Op het laagste bord speelde Quint, want dan kon hij eindelijk wat ratingpunten verdienen. Na geopend te hebben met Damesgambiet, zag zijn stelling er vrij remise-achtig uit. Echter was Quint gedreven om te winnen en hij maakte er een taaie partij van. Met goed spel en een klein beetje geluk wist hij er een mooie overwinning van te maken.

Stella:

Stella’s tegenstander gaf haar in de opening de gelegenheid om het centrum te domineren. Daar maakte Stella natuurlijk gretig gebruik van, al was ze wel teleurgesteld dat ze niet het Londen System verder kon spelen. Vanuit de controle in het centrum bracht ze haar tegenstander in het nauw. Dit leidde niet veel later tot materiaalwinst en dat bepaalde de partij.

Stefan:

Bij Stefan leek het een vlugge pot te worden. Vanuit de opening kwam hij comfortabel te staan. Hierdoor wist hij in het middenspel een pion te winnen. Dit bleek echter nog niet genoeg voor de overwinning. Na een lang en zwaar eindspel wist Stefan de overwinning eruit te slepen. Daarmee maakte hij 6-0!

Uiteindelijk dus toch een perfecte overwinning waar we als KC trots op kunnen zijn. Iedereen heeft ambitieus gespeeld en ik ben erg tevreden over alle individuele prestaties!

Mats de Jong

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close