KC Jeugd op ONJK

Eindelijk was het weer zover. Na twee jaar wachten, of eigenlijk zelfs drie jaar, kon er weer worden geschaakt op het Open Nederland Kampioenschap voor de jeugd in Twente. Waar de voorgaande edities altijd in Borne werden gehouden vond het evenement dit jaar plaats op een nieuwe locatie; de Diekmanhal in Enschede. Ruim 200 jeugdschakers verdeeld over alle jeugdcategorieën. De organisatie was als vanouds. Een mooi in elkaar gezet programma, live borden voor alle categorieën en buiten de wedstrijden om leuke events. Ook enkele jeugdspelers van Kennemer Combinatie waren in Enschede aanwezig om er een week lang flink op los te schaken. Mats de Jong (A Cat.), Quint de Jong (C Cat.), Liam Rooijakkers (D Cat.) waren al regelmatig te vinden in Twente om op het ONJK te spelen en waren ook dit keer weer van de partij. Ook het kersverse nieuwe lid Chenwu Zu, die het komend seizoen het A jeugd team komt versterken deed mee in de C categorie.

Onze spelers deden het lang niet slecht. Zo wist Mats een mooie vierde plaats in het eindklassement veilig te stellen. Quint en Chenwu stonden in 9 partijen beide maar 1 nederlaag toe, maar eindigden door 5 remises op de 13 resp 8 plaats, beide met 5,5 uit 9. Lang niet slecht want het deelnemersveld bestond immers uit 44 deelnemers in deze categorie, waarbij Chenwu als ratingfavoriet natuurlijk wel op meer had gehoopt.

Ook Liam kan terug kijken op een geslaagd toernooi. Met 8 uit 13 eindigde hij als zesde in een deelnemersveld van 40 in de D categorie (t/m 12 jaar). Een onachtzaamheid kostte hem in de laatste partij het volle punt en moest in deze partij in remise berusten wat hem de derde plek in het eindklassement kostte, maar met plaats zes was hij ook tevreden.

 

Mats de Jong

 

Chenwu Zu

 

Quint de Jong

 

Liam Rooijakkers in actie tegen Wouter Terlouw

 

Alle uitslagen en fotoverslagen zijn te vinden op de website van het ONJK.

Gert Rooijakkers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close