Slaan of niet slaan?

Middagje Heerhugowaard met de kanjers van KC3. Dit jaar geven we de jeugd een geweldige kans. Niet alleen is het leuk om samen in een team te spelen, ook is het mooi om ambities voor promotie te delen.

De eerste ronde, voorwaar geen eenvoudige opgave voor KC. Zo niet voor KC3. In de auto werd direct helder waar de jongens voor kwamen. Gezonde vechtlust klonk uit hun woorden. Daarbij nog eens dat ze allemaal keurig op tijd bij Bison Bowling waren, geweldig natuurlijk.

De start was onderbond waardig! Geen notatiebiljetten aanwezig waardoor de vriendelijke wedstrijdleider zijn eigen boekje opofferde aan onze schrijfplicht.

Mooie opstelling: Edward op 4. Hij zet onverstoord zijn zegereeks voort van vorig seizoen. Precies en ook iets sneller! Het tempo dat hij speelt hier en daar opvoerend. De tegenstander weet niet wat hij ervan moet denken. Voert een ogenschijnlijk beslissende combinatie uit en dan heeft Edward een tegenzet, die meteen winnend is! Dat is natuurlijk lekker beginnen. IK zat naast Edward en genoot ervan.

Minder genoot ik van mijn eigen partij. Elke (eigen) zet drong me meer in de verdediging. Steeds slechter kwam ik te staan. ALJECHIN onwaardig goed wam zwart uit de opening. Ik had door mijn spel niets te vertellen en verloor compleet kansloos.  Gelukkig won Edward eerst dus nu 1-1

Jurriaan op 1. Wat een prachtig gezicht. De Sfinx! De speelt na zijn sterke optreden in Vlissingen onverdroten verder! Varianten in het geheugen helpen hem aan een snelle witte overwinning. Tegenstanden zat met mijn gevoel. Compleet weggespeelt.  2-1

Alle overige borden staan goed. Alleen om Vlad maak ik me wat zorgen. Bord staat in brand en ik zie nooit wat zijn plan is. En dat is mijn gebrek aan inzicht. Stefan v.d. Duijs gaat winnen, Shrey op remise koers dus Mats remise.

Mats speelt ontspannen op bord 5 en staat steeds iets beter en net niet genoeg om het eindspel te winnen. Hij heeft vast ergens iets beters kunnen doen. Plus remise 2 ½ – 1 ½.

Shrey remise. De stelling staat helemaal vast en beide partijen kunnen niets beginnen. Zo veel energie hebben Shrey en zijn tegenstander in de stelling gestoken. Het bleek achteraf cement kleien. Plus remise, daar kun je mee thuiskomen Shrey. 3-2. Andere borden nog steeds goed.

Of zie ik het goed, vertelt Vlad zich naar een slechter eindspel?

Stefan van der Duijs wint onverkwikkelijk. Hij blijft heel scherp spelen en bij elke zet zie je de (op leeftijd) tegenstander iets krimpen. Ik moest aan de weledele heer Ter Plegt denken toen ik de tegenstander zag. Daar leek hij op. Geen enkel respect en zo hoort het ook. 4-2.

Michiel Terwee stond de hele partij beter. In tijdnood van De Haas tovert laatstgenoemde toch een plannetje uit de stelling en langzaam vergaat Michiel de lol.

Als Vlad zich maar niet verteld heeft. 3 zetten en dan de pion slaan. Dan verlies hij zijn vrijpion en is alle voordeel naar de knoppen. Sterker ik denk dat hij dan verliest. Hij speelt (noodgedwongen) de zetten a tempo en dan…. Dan blijkt zijn magistraal rekenwerk. NIET SLAAN dus. gewoon de eigen pion dekken en dreigen! We gaan ons niet aan een pionnetje vergrijpen! Grootmeesterlijk. Ik spring in de lucht van plezier. Nu winnen We. Wat heeft Vlad dit toch geweldig gezien en gespeeld. Ik hoorde iemand hem voor de wedstrijd GM Vlad noemen en ook “schaken is lijden” zeggen. Nou dat was het zeker. Het visje spartelde nog even tegen maar dat had geen enkele zin meer. De GM-zetten waren al gespeeld en nu stond VLAD voor de magistrale opgave het visje op het droge te tillen. 3 zetten en ja hoor, geheel gedesillusioneerd schudde tegenstander Marijn Wester hem de hand. Ik zag m zelfs een kleine blijk van respect geven. Zo’n klein knikje met het hoofd. Ontzag. 5-2.

Het mocht niet baten dat Michiel er 5-3 van maakte. Walging bleek uit zijn blik. Hij was ervoor gegaan en was ergens het spoor bijster geraakt. Kan gebeuren, mooie opmaat naar de volgende wedstrijd 8 oktober.

Overwinning in de eerste ronde. KC waardig en wel lekker! Een genot om hier teamleider te zijn.

uw teamleider Ad Hendrikse

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close