Geen genade

Op de voorgrond links Jack Schoonenwolf en linksachter op bord 1 Quint de Jong.

De allereerste uitwedstrijd voor N2 stond voor de boeg. Dit bleek inderdaad nog een uitdaging te zijn, want WSC de Pion is lastig te vinden. Op Google Maps staat namelijk een andere locatie dan op hun website. En daarnaast klopte het huisnummer ook niet. Na de nodige verwarring hebben we het kunnen vinden en waren we klaar voor de eerste uitwedstrijd.

Zelf zette ik mezelf op bord 5 zodat ik lekker kon winnen. Mijn vrouwelijke tegenstander nam dus ook het DAMESgambiet met liefde aan. Hierdoor kon ik makkelijk het centrum veroveren. Nadat ze een giftige pion pakte, ging het snel mis. Een snelle winst van een 1300’tje, toch prettig.

Kort na mij was Stefan klaar. Hij won ook gemakkelijk op bord drie nadat zijn tegenstander diverse fouten maakte in de opening. Dit resulteerde in twee aangesloten vrijpionnen, die zorgde voor enorme angst voor zijn tegenstander. Stefan liep met zijn dame en paarden richting de zwarte koning en opgeven was de enige uitweg.

Ook Pranav wilde op tijd naar huis en moest dus maar snel winnen. Hij speelde weliswaar op het laatste bord, dit mocht niet een makkelijke partij betekenen. Pranav wist in de opening een kwaliteit te winnen. Het kwaliteit offerde hij uiteindelijk terug voor een vervelende mat dreiging. Zijn tegenstander moest toen meerdere pionnen offeren en afwikkelen naar een verloren eindspel. Pranav wist dit soepel te winnen en zo stond het al snel 3-0.

Toen was het Shreys verantwoordelijkheid om de winst binnen te slepen. Op bord vier verloor hij in de opening een pion, maar gelukkig was zijn tegenstander zo aardig om het weer terug te geven. Daarna begon Shrey met aanvallen en dit koste zijn tegenstander de ene na de andere pion. Dit werd dus een gewonnen eindspel en daarmee de winst voor KC!

Jack leek de gehele partij op remise te spelen. Helaas stond hij een pionnetje achter, dus moest hij maar gaan aanvallen. In de tijdnoodfase was zijn tegenstander zo vriendelijk om zijn stukken in de penning te zetten. Dit leverde Jack de winst op tegen een 1900 op bord twee met zwart (de kleur waarbij je op remise kan spelen :).

Het langst bezig was Quint op bord één. In de opening kwam hij twee pionnen achter te staan, dus deze partij achtten we als verloren. Maar ook Quint dacht: als ik achter sta, dan moet ik aanvallen! Uit het niets dook zijn dame op naast zijn tegenstanders koning en even leek het nog mat te gaan. Quint offerde nog een kwaliteit en won daarna materiaal terug. Met een dame tegen twee torens werd het remise.

5,5-0,5!!! Een ruime overwinning voor de jeugd en KC. Deze trotse teamleider kijkt hoopvol uit naar de volgende zoete overwinning.

Mats de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close