The Red Wedding

Een van de meest memorabele afleveringen van de HBO hitserie Game of Thrones is het Ro(o)de bloedbad dat plaatsvindt tijdens het huwelijk van Edmure Tully and Roslin Frey. Een aanslag op de familie Stark, de op dat moment heersers van het noorden. Vanavond deed me een beetje denken aan deze aflevering omdat onze vrienden uit het noorden (Santpoort) langs kwamen voor een leuke avond, maar met 4-0 van het toneel verdwenen.

Te beginnen met de minst rode partij van de avond tussen Esper en oud KC lid Jan Burggraaf. Jan begon met het galopperen van zijn paard naar c3 waar Esper in eerste instantie niet optimaal op reageerde. Hij kwam een pion achter maar had nog wel genoeg spel en initiatief om het Jan moeilijk te maken.

In de stelling hierboven speelt Esper Dh7!!! Dit lijkt in eerste instantie te verliezen door Pxf6, alleen staat zwart helemaal gewonnen na Dxf5. Jan speelde daarom na Dh7 de zet c4 Dxf5 xd5 Dxf3 Tg1

Hier kwam het ijzersterke Txe4 wat als een hellebaard de stelling fileert en aan alle kanten voor zwart wint door te vervolgen met zetten als d3 of Pb4. Lekker potje hoor!

Als tweede was Onno klaar met zijn partij tegen Peter de R(o)ode. Peter staat bekend om zijn openingsexpertise waardoor hij al snel prima uit de opening kwam. In het middelspel koos Onno een beter plan waardoor uiteindelijk afgewikkeld kon worden naar een stelling met een pion extra. Deze pion sneed als een dolk door de stelling van Peter heen wat hem uiteindelijk fataal werd.

Tex is bezig aan zijn derde jeugd en heeft het winnen weer helemaal onder de knie. In zijn partij tegen Martijn de R(o)ode kreeg hij een Konings-Indisch voorgeschoteld. Tex gebruikte zijn loper op g2 als lans om het paard op c6 van het bord te stoten en de zwarte muren te ruïneren. Als bezeten door Karpov wist hij vervolgens zwart via zijn zwaktes helemaal zoek te spelen.

Gilian speelde op bord 4 tegen Rob de R(o)ode, de laatste aanwezige van de familie de R(o)ode. De opening ging niet helemaal vlekkeloos, maar Gilian wist al snel een pion te winnen en vervolgens een stuk.

Met g4 in de stelling wordt de zwarte loper een krijgsgevangene en daarmee deelt Gilian met zijn morgenster een finale klap uit aan de laatste der R(o)oden.

Een heftige avond waar nog lang over gesproken zal worden. Hulde aan het team en aan de nieuwe beker coach Tex de Wit. De eerste slag is gewonnen, op naar de volgende strijd!

Credits

Titel verslag: Tex de Wit
Schrijver: Hicham Boulahfa
Regisseur: Esper van Baar
Arbiter: Fer MESman
Coach: Tex de Wit

Starring
Peter de Roode: Slachtoffer 1
Martijn de Roode: Slachtoffer 2
Jan Burggraaf: Slachtoffer 3
Rob de Roode: Slachtoffer 4

Onno Elgersma: Petyr Baelish
Tex de Wit: Gregor “The Mountain” Clegane
Esper van Baar: John Snow
Gilian Honkoop: Daenerys Stormborn of House Targaryen, the First of Her Name, Queen of the Andals and the First Men, Protector of the Seven Kingdoms, the Mother of Dragons, the Khaleesi of the Great Grass Sea, the Unburnt, the Breaker of Chains

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close