Snel naar huis

Natuurlijk staat Kennemer Combinatie bovenaan in de NHSB-competitie. Om dit zo te houden moesten we vrijdag 2 december deze positie verdedigen tegen de nummer 2, Assendelft. Uiteraard waren alle spelers goed voorbereid en uitgeslapen voor deze belangrijke partij.


Pranav wilde kennelijk vroeg naar bed, want hij was binnen een uur klaar. Zijn paarden wist hij actief neer te zetten, waardoor hij hiermee onder andere een kwaliteit kon winnen. Een mooie snelle partij. Een goed begin is het halve werk.


Kort daarna kreeg Shrey remise aangeboden. Als een goed speler, vroeg hij dit natuurlijk aan de teamcaptain. Jack en Quint stonden duidelijk gewonnen, dus Shrey mocht ook snel naar huis. De stelling leek nog kansen te bevatten, dus wellicht was het nog interessant om verder te spelen.


Niet veel later zag ik Jack lopen met een stiekeme glimlach. Qua punten stond hij precies gelijk, maar een echte schaker kijkt natuurlijk ook naar de stukken op het bord. Jack stond een toren tegen 5 pionnen (met 3 dubbelpionnen, waarvan 2 geïsoleerd). Zijn tegenstander probeerde nog een koningsaanval uit te voeren, maar dat wist Jack soepel te pareren. Nadat dat niks opleverde, gaf zijn tegenstander al snel op.


Ook al speelde Quint op bord één, dit hoeft nog niet te betekenen dat zijn tegenstander een goede openingskennis heeft. Na 8 zetten besloot zijn tegenstander om met een stuk minder te spelen. Quint vond dat niet zo erg en maakte het rustig af. Een nette partij die KC op 3,5-0,5 zette.


Zelf kreeg ik de vaderlandse opening tegen, Hollands. Het volledige centrum kreeg ik snel onder controle waardoor ik een stuk beter stond. Door een onoplettendheid raakte ik deze controle kwijt. Hierdoor kwamen alle stukken van mijn tegenstander heel actief te staan en vanaf daar ging het bergafwaarts. Opgeven was helaas onvermijdelijk.


Stella speelde natuurlijk het London System. Het verbaasde me dat ze in de opening erg lang nadacht, terwijl de eerste 8 zetten duidelijk zijn. Na een lange partij volgde een gevaarlijke koningsaanval. Haar tegenstander mistte een belangrijke verdediging en hierdoor kon Stella winnen. Een combinatie van goed schaken in misschien een klein beetje geluk.


Een prachtig resultaat tegen de nummer 2. Kennemer Combinatie blijft aan de leiding en bouwt zijn voorsprong uit. Als we zo doorgaan worden we zeker kampioen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close