Van De Krokodil naar De Pelikaan

Na een paar weken geleden het sterke Bloemendaal te hebben verslagen, zat de stemming er goed in. De overwinning werd daarom gevierd met een gezellig etentje vlak voor de wedstrijd in Krommenie. Na wat te hebben gegoogled kwamen we uit bij De Krokodil, een lekker tapas-restaurant dichtbij de speelzaal, ook vernoemd naar een dier, De Pelikaan. Daar genoten wij van heerlijk Spaans eten dat toch een beetje zoutig smaakte door de bedroefde tranen van de medewerkers. Spanje wist namelijk geen enkel doelpunt te scoren tegen Marokko en werd daarom geëlimineerd op het WK.

Maar genoeg gepraat over voetbal, KC is immers een schaakclub, geen voetbalclub! Op het eerste bord speelde Tex een lastige partij tegen Chris de Saegher. Chris is al jarenlang een constante in de NSHB en staat bekend om zijn consistentie. Zo leek ook Tex het ondanks het significante ratingverschil nog knap lastig te krijgen. In het eindspel wist hij toch nog een stelling te bereiken met een toren, paard en vier (!) pionnen tegen een toren en twee lopers en dat was genoeg voor een puntje.

Op het tweede bord speelde Gilian. Gilian heeft al wat langer dat hij partijen net niet naar de winst kan tillen, maar vandaag was dat wel anders. Langzaam maar zeker verbeterde hij zijn stelling tot het noodlot toesloeg voor zijn tegenstander. Uitstekend positioneel spel van Gilian!

Op het derde bord speelde Esper een interessant potje. Hij leek eerst beter te staan maar na een niet zo accurate zet maakte zijn tegenstander er weer een gelijke stelling van. Een kwaliteitsoffer van Esper bracht weer leven in de brouwerij. Na wat onnauwkeurige zetten van zijn tegenstander won Esper het toreneindspel.

Op het vierde bord speelde Pieter de opening in hoog tempo. Zijn tegenstander had aanzienlijk meer tijd nodig, maar vond wel alle juiste zetten. Wat overbleef was een remiseachtig middenspel en de handen werden geschud voor remise.

Bord 5 was aan onze last-minute invaller Juan gegeven en ik kreeg een gevalletje dèja vu van zijn partij. De vorige ronde tegen Bloemendaal speelde hij namelijk praktisch dezelfde partij tegen oud KC-lid Rini. Toen liet Juan Rini nog wegkomen met een halfje, ditmaal was hij genadeloos. Met een leuk offer kreeg hij een verwoestende aanval en pakte hij het hele punt!

Het zesde bord werd bezet door de topscorer van vorig seizoen, Hicham. Nog licht grinnikend van de overwinning van het Marokkaanse elftal wist hij een isolani te creëren en de rest van de partij was een Masterclass isolani winnen. Werkelijk een voorbeeldpartij voor de volgende jeugdtraining!

Jurriaan leek het goed te vergaan op bord 7 en tegen het eindspel aan stond hij voor in materiaal. Jammer genoeg begon de tijd te dringen bij zowel Jurriaan als bij zijn tegenstander. In een potje wat veel weg begon te hebben van een potje bullet maakte Jurriaan dan toch de beslissende fout en verloor zijn toren en daarmee de partij. Kan gebeuren, volgende keer beter, talentje!

Op het laatste bord dan aan mij de schone taak nog een extra punt binnen te harken en dat lukte vrij goed. Ik kwam goed uit de opening en wist de pionnenstructuur van mijn tegenstander zo erg te verpesten dat hij maar liefst 4 zwakke pionnen had terwijl hij er maar 7 had. Na nog wat tactische trucjes te hebben vermeden vielen die verzwakte pionnen al gauw om en dat leidde tot capitulatie van mijn tegenstander.

En zo eindigde onze avond in 1.5 – 6.5 in ons voordeel! Graag tot 6 januari, dan spelen we tegen Chess Society Zandvoort. (En om toch de WK-match van vanavond niet onbenoemd te laten: HUP HOLLAND HUP!!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close