KC-Chesscool A1 wint JCC

Afgelopen zondag heeft KC-Chesscool A1 de JCC gewonnen, een toernooi dat al in september begonnen was. De JCC had namelijk zijn opzet veranderd, van 3 zaterdagen met 3 partijen op een dag, naar 4 zaterdagen met 2 partijen op een dag. De eerste dag was 10 september, waar het deelnemersveld duidelijk werd. KC-Chesscool A1 en ASV waren op rating de twee favorieten, maar zoals we allemaal wel is ervaren hebben, rating zegt niet alles.

De eerste ronde werd overtuigend met 4-0 gewonnen van Assen A1, maar in de tweede ronde ging het al gelijk mis. Op bord 1 kwam Onno uit de opening in de problemen en kwam daar niet meer van te boven. Ondertussen had Jurriaan op bord 4 een redelijk eenvoudige partij gewonnen, dus terug naar 1-1. Arthur en Chenwu stonden allebei beter, en er leek geen vuiltje aan de lucht. Helaas ging het ook bij Chenwu mis, en stond het zomaar 1-2 voor Almere A1. Ook Arthur’s stelling zag er op dat moment niet rooskleurig uit, maar in tijdnood maakte zijn tegenstander een beslissende fout en wist Arthur zijn partij toch te winnen, 2-2. Hiermee was wel een matchpunt vergeven, en stond ASV aan kop.

Drie weken later mochten de heren afreizen naar Arnhem, de thuishaven van ASV. Hier werd de derde ronde redelijk gemakkelijk met 1-3 gewonnen van Magnus Leidsche Rijn A1, waarna de belangrijke match (en uitwedstrijd!) tegen ASV op het programma stond. ASV had tot dan nog al hun rondes gewonnen, dus een gelijkspel zou waarschijnlijk niet genoeg zijn. Het begon erg goed, Jurriaan wist in een extreem scherpe stelling het hoofd koeler te houden dan zijn tegenstander en sleepte het eerste punt binnen. Op bord 1 kreeg Onno een hele theoretische partij, dat in een bloedeloos remise eindigde. Chenwu had een pionnetje gewonnen in de opening, maar dit was helaas net niet genoeg voor de overwininning, 2-1. Toen was alleen Arthur nog bezig, en die had zichzelf vanuit de opening flink in de problemen gewerkt en leek regelrecht op een verlies af te streven. Maar doordat zijn tegenstander aan het einde een paar onnauwkeurige zetten speelde, wist Arthur remise te houden en werd er met 2.5-1.5 gewonnen, wat betekende dat KC-Chesscool A1 los bovenaan stond.

Zaak was nu om de rest van de rondes geen punten meer te laten liggen, en dat gebeurde dan ook in stijl. 3-1, 3.5-0.5 (2x) en nog een 4-0 in de slotronde. Dit betekende dat KC-Chesscool A1 kampioen was van de JCC.

Nog een bijzondere vermelding voor Arthur, die met zijn score van 7.5 uit 8 op bord 2, topscorer van het toernooi werd.

1 thought on “KC-Chesscool A1 wint JCC

  1. Met afgreizen las ik het woord afrijzen.
    😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close