KC Vierkamp ronde 3: Pepernoten alom

KC Vierkamp ronde 3: Pepernoten alom

Weer een chaotisch heerlijk avondje bij KC. Eerst het jaarlijkse Pepernotentoernooi waarbij Donald Duck pockets te winnen waren en natuurlijk enkele kilo’s kruidnoten. Waarschijnlijk rapen we nog wekenlang de resten. Vaste winnaar (pepernoot van het jaar) is trouwens Quint de Jong.

Dan de wedstrijd van ons jeugdteam in de 2e klasse NHSB tegen Assendelft. Hun 3 wedstrijden eindigden tot nu toe in even zovele overwinningen, en onze spelers scoren TPRs van 1727 tot wel 2448 (zie: https://www.nhsb.nl/competitie/groep/614). Een genot om arbiter te zijn.

En natuurlijk ronde 3 van onze vierkampen. Geen voorbereiding deze keer voor Roger Mehra en Aeron Yung. Ze waren wat verlaat, maar zo gek als Van Wely bij de NHSB wedstrijd van N1 (ruim een uur) maakten ze het niet.

Pieter wil graag de hoogste groep winnen, maar komt al snel in een iets minder toreneindspel terecht. Maar als hij zijn koning goed positioneert en Roger’s koning wat ongelukkig staat, volgt de opmars met de f-pion en even later winst van de h-pion. Uiteindelijk staat er een toren-eindspel met voor allebei 2 pionnen. Pieter heeft zijn extra pion ingeruild voor deze voordelige stand (met ver opgerukte vrijpion):

Pieter – Roger, ronde 3

  1. f6 wint de partij, al is het nog niet eens zo simpel. Uiteindelijk een mooie 100% voor Pieter.

Gerard heeft nog weinig geluk gehad, en is er op gebrand te laten zien dat hij onterecht onderaan staat. Tegen Jurriaan is er weinig reden tot zorgen; eerder staat wit iets prettiger (leek mij). Het eindspel met paard tegen loper ziet er erg remise uit. Na ruil volgt bliksemsnel een remise-aanbod.

Mink en Matviy ruilden het halve bord. Ik vermoed dat Mink even een vorkje over het hoofd gezien had waardoor hij ineens een pion achter komt. Even later gaat de pluspion er toch af omdat het lastig blijkt een geïsoleerde pion te dekken. Ook hier remise.

Hugo en Jacco maken er een laveerpartij van waarbij het lang onduidelijk blijft wie er beter staat. Wat is sterker: twee paarden of loper en paard? Hugo heeft alles gedekt, maar kan zich nauwelijks verroeren. Na afruil van de dames en een loper tegen paard resteert een paard-eindspel waar Jacco iets meer ruimte en activiteit heeft. Maar net niet genoeg; remise. Hij had nog de a-pion kunnen winnen, maar moest dan daarna zijn paard geven tegen een pion (weer vanwege het gebrek aan ruimte). Ook dan echter zou remise de logische uitslag zijn geweest.

Aeron mag met zwart tegen Marco. Dat gaat niet slecht, maar met vier stukken op de b-lijn is het wel oppassen geblazen. Als Marco’s stukken actief worden is het snel gedaan.

Philip doet tegen Frank pardoes een stuk in de aanbieding. Zo wil hij eigenlijk niet winnen. Maar dan moet je het stuk niet nemen Frank!
Ook Ramiz verrekent zich en verliest een stuk. Wel rekt hij het nog wat langer.

Henk gooit zijn stelling open met c6 en b5, en ik zie Julian dromen van Pxb5. Als ik weer langskom staat de witte dame op b7 vervaarlijk om haar heen te kijken. Wellicht ook wat kwetsbaar? Helaas, er gaat een zwart stuk in de doos, en als er na een aardige combinatie nog een bijkomt vindt Henk het welletjes.

Ruud van Dijk kwam helaas niet meer, waardoor Valentijn een gratis punt had. Ook Laurens kwam niet, maar had zich wel afgemeld. Meteen voor de rest van het toernooi. Puntje voor André.

Ofschoon dus niet voor de vierkamp, spelen André en Valentijn een heerlijke partij. Na afloop vroegen ze nog naar mijn indruk. Echt geen enkel idee. Beide spelers waren om en om actief, verdedigend, counterend. Het leek het Nederlands Elftal wel (in goede tijden dan). Uiteindelijk won Valentijn na strafschoppen. Maar ik had iedere uitslag geloofd.

Daarmee was in drie groepen de winnaar bekend. Groep 1 is gewonnen door Pieter; groep 4 door Mink; en groep 6 door Julian. Hun prijzen worden opgestuurd.

In de 3e groep zijn Frank en Robert gelijk geëindigd. Afgelopen week speelden ze een beslissingswedstrijd, waarbij Frank nu wel door Robert’s taaie verdediging heen kon breken. In groep 2 hadden we twee uitvallers, maar we zullen zien of we daar nog iets mee kunnen.

In groep 5 is Hugo sowieso de winnaar, maar misschien wil Jacco nog tegen Valentijn?!

Vrijdag de 9e hadden we nog een inhaalronde gepland, maar schakers houden allemaal van voetbal. Allemaal? Nee, er was er één die dapper weerstand bood. Toch jammer dat het toernooi er op zit…

Als afsluiter van het jaar hebben we nog een feestje. Op 23 december origaniseren we de KC Kerstblitz:

KC Kerstblitz 2022

Meld je op tijd aan. Met op het moment van schrijven 60 spelers zitten we behoorlijk vol.

Voor de volledigheid, het verslag van ronde 2 staat op:

KC Vierkamp ronde 2: Pieterman slaat toe

Fer Mesman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close