KC Kerstblitz 2022!!

Het schrijven van een verslag over een snelschaaktoernooi is niet makkelijk. Zelf ben je ook aan het spelen en krijg je slechts af en toe te zien hoe iemand gevlagd wordt. Daarom zal dit verslag vooral bestaan uit mijn beleving van de hele avond en nacht.

18:00 Inkopen
Zoals gebruikelijk was het weer de bedoeling om de hele zaal te versieren. Daarom ben ik samen met Esper naar de Action gegaan om het halve kerst assortiment op te kopen. Daarna nog even boodschappen gedaan bij de Albert Heijn en dan snel naar de speelzaal toe!

19:00 Opzetten
Snel de zaal versierd en de stukken opgezet met dank aan een hoop vrijwilligers. In het bijzonder de familie Mesman, die de bar hebben gedraaid.

20:15 De Start
Na een kort praatje van Henk en Lennart gingen we dan van start. Op de achtergrond was de kerstmuziek boven het geluid van de schaakklokken te horen. In de top bleef het lang spannend, tot het duidelijk werd dat Casper niet meer te stoppen was. Wat resteerde was een strijd om de tweede plek waar Tex mee vandoor ging. Op de derde plek eindigde Liam net voor Thomas en een hoop andere sterke schakers. Laurens Schilstra en Derk Kouwenhoven deden het allebei verrassend goed met een hoge TPR. Dat ruikt misschien naar meer voor huisschaker Derk.

23:15 Het Eind
Na de laatste ronde vond iedereen elkaar gelijk in gezellige gesprekken en snelschaak potjes. Om dit niet te onderbreken werd de prijsuitreiking maar achter wegen gelaten. Er waren namelijk ook helemaal geen prijzen en iedereen wist wel wie er gewonnen had. Echter kwam er toch iemand naar mij toe die het jammer vond dat er geen prijsuitreiking was, omdat hij zo goed had gespeeld. Vandaar nu even een moment om stil te staan bij de top prestatie van Tex

00:00 De Hoogste Tijd
Andre Hazes werd opgezet en het was voor iedereen gelijk duidelijk: de hoogste tijd. Snel werd er opgeruimd en volgde de plannen voor de rest van de nacht

00:30 Het vervolg
Café De Vijfhoek was het vervolg plan. Hier waren geen schaakborden aanwezig, maar wel het nodige bier.

01:30 De Kus
Pardoes kreeg Esper een kus van Marloes, de blonde 32 jarige dame op de foto hier boven. Esper bleef koel en vervolgde zijn gesprek met Casper.

02:00 De Dans
Café de Vijfhoek ging dicht en het hele gezelschap verhuisde naar café Stiels. Een redelijk tot extreem foute tent met slechte muziek en een dansvloer. Daar wisten de schakers wel raad mee.

04:00 De Dief
Ook Stiels ging dicht, en zoals misschien de naam al deed vermoeden waren twee schakers hun jas kwijt. Nergens in het Café te vinden, dus helaas zonder jas naar huis

04:15 Nieuw gezelschap
Als alles in de stad dicht is dan is er altijd nog Casa Boulahfa op loopafstand. Al snel was dit bekend onder het publiek en werden we zowaar vergezeld door twee dames.

04:30 De Laatste Loodjes
Gezellig kletsen, 30 seconds spelen en daarna nog een keer alles uit de kast halen op de dansvloer. Het bleef nog lang onrustig.

06:30 Het Bed
Twee grootmeesters slapend op je bank, het zou je maar gebeuren.

Volgend jaar maar nog zo’n editie!

Hicham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close