D Jeugd door naar NK finale

Liam Rooijakkers, Aleksandr Bobkov, Max Geldof, Frederieke Regterschot

De landelijke competitie voor de D jeugd (categorie t/m 12 jaar) wordt binnen de KNSB in twee delen afgewerkt. Waar de C en de A jeugd een reguliere competitie spelen, speelt de D jeugd deze competitie in de vorm van een halve finale en een grote finale. De sterkste teams van de regionale competities hebben zich geplaatst voor de halve finale. Het D team van Kennemer Combinatie won eerder dit jaar met overmacht het Noord Hollands kampioenschap en mocht zodoende afgelopen weekend aantreden in de halve finale in Groningen. De andere halve finale vond plaats in Leiden. Op beide locaties deden 16 teams mee, waarvan de top 6 van beide halve finales door zouden gaan naar de grote finale op 9 december in Leiden.

Het D team van Kennemer Combinatie heeft een sterke basis en nam ondanks hun jeugdige leeftijd een flinke hoeveelheid ervaring mee naar Groningen. Liam Rooijakkers, Max Geldof en Frederieke Regterschot zijn ondertussen vaste waardes in de jongste teams van KC en spelen al een aantal jaren samen. Deze keer aangevuld door nieuwkomer Aleksandr Bobkov, die tijdens het regionale kampioenschap met zijn 100% score liet zien een mooie aanvulling voor het team te zijn.

Liam Rooijakkers (bord 1)
Max Geldof (bord 2)
Aleksandr Bobkov (bord 3)
Frederieke Regterschot (bord 4)

De lange reis in de vroege zaterdagochtend naar Groningen gaf de spelers nog even de gelegenheid wat te slapen en bij aankomst bleek alles weer tip top geregeld te zijn, zoals we gewend zijn van de NOSBO die onder leiding van de gedreven Martijn Hardeman de organisatie van het toernooi op zich genomen had en al vaker met dit bijltje gehakt heeft. Aan alles was gedacht. Live borden, live uitslagen en standen, live blog en verschillende live streams zodat ook thuis het toernooi op de voet kon worden gevolgd.

Zo kon ons team dus optimaal aan de start verschijnen. Dat de eerste tegenstander Almere gelijk met 4-0 werd opgerold was dan ook mooi meegenomen. Ook omdat de bordpunten later die middag wel eens van groot belang konden zijn. Het verdere verloop van het toernooi verliep voor ons team uiteindelijk nogal wisselvallig. Een gelijkspel tegen een op papier mindere tegenstander, een kansloze nederlaag tegen de huizenhoog favoriet Zuckertort gevolgd weer door een 4-0 overwinning en 3,5 – 0,5 overwinning in de laatste ronde tegen Hengelo.

Puntenmachine Frederieke op dreef in Groningen

Vooraf werd stiekem al een beetje rekening gehouden met een plaats bij de eerste zes. Veel teams waren echter behoorlijk aan elkaar gewaagd en spannend bleef het tot de laatste ronde, want hier en daar werden toch nog wat puntjes onnodig kado gedaan. Desondanks sleepte het team flink wat bordpunten binnen. Niet in de laatste plaats door Frederieke. Met 5 uit 6 was zij deze dag topscoorster van het team. Met een gedeelde vierde plaats in het eindklassement was de missie voor deze dag geslaagd en plaatsing voor de grote finale een feit. Deze finale vindt plaats op 9 december in het denksportcentrum in Leiden. Daar gaan de beste 6 teams van iedere halve finale strijden om het Nederlands Kampioenschap.

De eindstand

Alle uitslagen, standen, verslagen. livestreams en partijen zijn hier te vinden:

https://nosbo.nl/jeugd/kampioenschappen/1028-jeugdclubcompetitie-halve-nk-finale-jcc-d-teams-groningen-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close