Op naar de promotie

Het nieuwe jeugdige team van Kennemer Combinatie, KC4, mocht zaterdag 7 oktober zichzelf gaan bewijzen.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden met meteen één van de sterkste tegenstanders uit de poule. We zijn met een machtig sterke opstelling gekomen en dit heeft zijn vruchten afgeworpen!

De sterkste speler van het team, Hicham Boulahfa, speelde uiteraard op bord 1 met zwart. Wat begon als Nimzo-Indisch, werd later een soort Hollandse stelling met veel aanvalskansen voor Hicham. Dit werd later afgeruild naar een pionnen eindspel met een pion meer voor Hicham, echter had zijn tegenstander een vervelende pion op de zesde rij. Alleen voor Hicham is dat geen probleem, want hij ziet dat slechts als een aanvalsdoel. Nadat hij die pion viel, kon hij de partij soepel winnen.

Op bord 2 speelde Jan Burggraaf. Na comfortabel uit de opening te komen, bood Jan een dame ruil aan. Zijn tegenstander was het daar absoluut niet mee eens en speelde zijn dame dus maar naar a8. Door dit passieve spel af te straffen, heeft ook Jan de partij kunnen winnen.

Edward Scholtens had een zware tegenstander op het derde bord. Edward beweerde weinig geschaakt te hebben in de zomervakantie en desondanks speelde hij zeer netjes. Edward zag dat de rest van het team het goed ging doen, dus was remise voldoende.

Mijn partij op bord vier, Mats de Jong, was om te genieten. Ik kreeg weliswaar niet de V van victorie, mijn pionnenstructuur was geweldig. Zijn loper eindigde op h4 met een zwarte pion op g5, waardoor de loper stond ingesloten. Na mijn tegenstander 3 uur lang helemaal weggedrukt te hebben, gaf hij op. Het was een stelling die qua materiaal nog gelijk was, maar toch gaf de computer aan dat ik +3 stond.

Op bord 5 speelde de ambitieuze Michiel Terwee. Michiel die speelt alleen om te winnen, dus dat heeft hij uiteraard ook gedaan. Zijn tegenstander vond het ongetwijfeld vervelend om tegen iemand te spelen die alleen maar wil winnen en heeft dus ook tegen Michiel verloren.

Bord 6 werd bezet door Stefan van der Duijs. Stefan staat erom berucht de vreemdste openingen te spelen, dus zijn tegenstander was meteen zenuwachtig. Alleen met wit speelt hij ‘gewoon’ Schots gambiet. Hierin maakte zijn tegenstander een foutje en dat strafte Stefan genadeloos af. Dit leidde hierdoor tot winst voor Stefan.

De tegenstander van Pranav Agarwal, op bord 7, was een half uur te laat. Hierdoor speelde hij heel gehaast. Pranav liet de gehaaste tegenstander zien dat hij de betere speler was en kwam snel op voorsprong. In de gewonnen stelling leek Pranav mee te gaan in het snelle spelen van zijn tegenstander. Gelukkig leidde dit niet tot blunders en heeft Pranav netjes kunnen winnen.

Liam Rooijakkers speelde op bord 8 en had een pittige partij voor de boeg. Nadat hij zichzelf in de NHSB-competitie voor KC bewezen heeft, mocht hij het ook doen bij de KNSB-competitie. Helaas was de tegenstander te sterk en heeft Liam de partij niet kunnen winnen.

Als teamcaptain van KC 4 mag ik buitengewoon tevreden zijn met dit resultaat, 6,5-1,5! Een goed begin van het seizoen en een overwinning die smaakt naar meer!

Mats de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close