Favorieten maken hun rol waar op PK C & E

Even leek het erop dat naast het Hutton toernooi, ook de PK’s dit jaar geen doorgang konden vinden. Geen vereniging in Noord Holland leek bereid of was niet gevraagd dit te organiseren. Net als vorig jaar heeft Kennemer Combinatie op het laatste moment de taak op zich genomen zodat de PK’s toch doorgang konden vinden. Dit zijn immers belangrijke toernooien. Het gaat niet alleen om het Noord Hollands kampioenschap, ook dienen deze toernooien gespeeld te worden als kwalificatie voor het Nederlands kampioenschap.

Afgelopen zaterdag en zondag waren er dus een flink aantal spelers in de E-Categorie (t/m 10 jaar) en C Categorie (t/m 14 jaar) naar Haarlem gekomen om niet alleen een leuk toernooi te spelen maar ook een NK ticket te bemachtigen. Voor de E cat. waren er twee tickets beschikbaar voor de beste twee spelers en voor de C cat. slechts één.

De E spelers speelden 9 ronden met een tempo van 15 pppp. Zo konden zij in één dag het toernooi tot een einde brengen. De oudere spelers van de C cat. hadden meer bedenktijd, 40 min pppp. Zij speelden op zaterdag 4 ronden en nog eens 3 ronden op zondag.

KC was met een flink aantal spelers vertegenwoordigd maar konden helaas in de E cat. geen rol van betekenis spelen in het klassement. De sterkste en meest ervaren spelers, Liam Doevendans uit Volendam en Aleksei Urbanas uit Hoofddorp lieten vanaf ronde 1 hun spierballen zien en dulden geen moment inmenging in de strijd om de twee fel begeerde tickets voor het NK. Met een formidabele 9 uit 9 ging Liam met de titel aan de haal. Op de voet gevolgd door rating favoriet Aleksei met 8 uit 9. In het onderlinge duel moest Aleksei zijn meerdere erkennen in Liam die verdiend de titel kampioen van Noord Holland op zijn naam schreef.

Aleksei Urbanas, Liam Doevendan en Aadvik Aravindhan (vlnr)

De derde plaats ging naar de slechts 7 jarige Aadvik Aravindhan, die eigenlijk nog tot de H categorie behoort. De piepjonge Aadvik bewees met zijn derde plek in de eindrangschikking al over de nodige skills te beschikken om de meeste oudere spelers van het bord te schuiven. Ook hij is van SC Hoofddorp. Daarmee bewijst deze vereniging over een gedegen jeugdopleiding te beschikken. Want ook in de C categorie komen we straks spelers van deze club tegen. Aadvik gaan we binnenkort ongetwijfeld op het pupillen kampioenschap van Noord Holland tegenkomen volgende maand.

Opperste concentratie bij de 7 jarige Aadvik

Ook was er nog een beker voor het best geklasseerde meisje. Deze was voor Taisiia Burchak (eveneens van SH Hoofddorp), bovendien mag zij als beste meisje ook naar het NK.

Taisiia Burchak gaat naar het NK
Ook Thomas Nickelson (rechts) van KC moest zijn meerdere in Liam Doevendan erkennen
Pascal van Dijk, Alex Zhang, Thijl Zwijnenburg en Ravi Schouten speelden een lekker potje mee. Maar konden de gelouterde spelers uit de top 3 niet bijbenen.

In de C categorie was KC ook goed vertegenwoordigd. Maar liefst 7 spelers van onze vereniging wilden wel de strijd aangaan om voor een verassing te zorgen. Want een verassing was wel nodig om toptalent Achyuth Aravindhan (rating ca. 2000) een beentje te lichten. Achyuth gaf echter geen krimp en wist al zijn partijen eenvoudig te winnen. De strijd om de tweede en derde plek was een stuk spannender. Titelverdediger Liam Rooijakkers verslikte zich op de eerste dag nog in clubgenoot Jesse Nijman, moest ook zijn meerder erkennen in Achyuth en wist in de laatste ronde nog wel Armin Cubuk te verslaan, maar Armin bleek na de laatste ronde aan een weerstandspuntje meer genoeg te hebben om tweede in het eindklassement voor Liam te eindigen, beide met 5 punten. Liam en Armin komen beide uit voor KC, spelen echter ook voor SC Hoofddorp, net zoals Achyuth, wat het succes van deze vereniging met 6 bekers dus compleet maakte.

Armin Cubuk, Achyth Aravindhan en Liam Rooijakkers (vlnr)

Een geslaagd schaakweekend bij KC met mooie winnaars die Noord Holland ongetwijfeld met succes op het komende NK gaan vertegenwoordigen.

 

Uitslagen en eindstand

PK C PK E

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close