Jeugd KC niet te stoppen

Vooraf werd al groot aangekondigd dat er geen maximum aan het aantal deelnemers zou zijn op de Grand Prix van Schagen. Dat liet men zich geen twee keer zeggen en met maar liefst 15 groepen van 7-8 spelers + 2 vierkamp groepen was de Grand Prix van afgelopen zondag dan ook de druktst bezochte NHSB Grand Prix sinds lange tijd.

Het was weer schaken wat de klok sloeg dit weekend, want voorafgaand aan de GP in Schagen was er ook nog een heel druk bezet jeugdtoernooi in de prachtige bibliotheek van Spijkenisse. Ca. 150 spelers uitkomend in leeftijds categorieën. Voor KC waren daar Sven Winter en Liam Rooijakkers te vinden. Hier was Sven bijzonder goed op dreef. Zijn oerdegelijke spel en het feit dat hij nooit op nonchalanche is te betrappen betaald zich steeds vaker uit. Zo ook dus in Spijkenisse. Met 6 uit 7 de terechte winnaar in de C categorie (t/m 14 jaar) in een mooi toernooi en met een leuke geldprijs weer huiswaarts. Dat maakt de lange reis naar Spijkenisse meer dan de moeite waard. Liam streed ook lang mee om de eindoverwinning in de D categorie (t/m 12 jaar), maar liep tegen een onfortuinlijke 0 aan in de voorlaatste ronde. Met 5 uit 7 zat er niet meer in dan een gedeelde derde plaats en vijfde plaats op basis van weerstandspunten.

Sven Winter (links) ongenaakbaar in Spijkenisse

De volgende dag was Liam al weer terug te vinden in Schagen. Mee in het kielzog namens KC: Sasha Bobkov, Aden Darie, Maxwell Meier, Thomas Nickelson en terug van weg geweest, Max en Wouter Geldof uitkomend in de twee supervierkampen.

Voor de zevenjarige Thomas was het zijn eerste Grand Prix. Thomas heeft de prettige eigenschap verliezen geen ramp te vinden omdat hij zich op deze jonge leeftijd al realliseert dat je daar best veel van kan leren. Verliezen was voor hem deze dag niet aan de orde. Hij had op zijn debuut Grand Prix uitkomend in groep 15 best een paar groepen hoger mogen uitkomen want hij maakte iedere ronde gehakt van zijn tegenstander. Door alle partijen te winnen mocht hij zijn allereerste beker in zijn nog jonge schaakcarriere in ontvangst nemen.

Thomas Nickelson

In groep 8 was Maxwell Meier op basis van rating als voorlaatste geplaatst. Maar Maxwell voelt zich steeds beter thuis in het toernooicircuit. Dat hij zich steeds meer op zijn gemak voelt en steeds meer zelfvertrouwen krijgt is te merken aan zijn spel want hij won zijn groep met 5 uit 7. Op de vorige GP in Heiloo viel hij ook al in de prijzen.

Ook voor Sasha was het weer raak. Eén ronde voor het einde stond al vast dat hij groep 2 ging winnen. Sasha is erop gebrand om in de hoogste groep uit te komen. Met deze prestatie maakt hij mogelijk op de volgende GP de stap naar groep 1 om zich dan te meten met de beste GP spelers. Daar hoort hij ook zeker thuis, want als je op drie achteréénvolgende GP’s in de prijzen valt ben je voor iedereen een speler om rekening mee te houden. Daar gaat hij dan ongetwijfeld Liam en Aden tegenkomen. Aden kwam in Schagen net aan te kort voor een prijs, daar had het lang naar uitgezien want met ingang van de laatste ronde stond hij nog keurig op de derde plaats. Een misser in de laatste ronde liet hem buiten de prijzen vallen maar Adens enthousiasme voor het schaken is zo groot dat dat snel weer goed gemaakt gaat worden.

Aden Darie en Liam Rooijakkers in actie

Winaar van het toernooi werd Liam. Met ingang van de laatste ronde stond dat bij hem ook al vast. Door onderling resultaat met de nummer 2 van de groep was hij niet meer in te halen en eindigend met 6 uit 7 dan ook de verdiende winnaar van het toernooi.

De broers Max en Wouter Geldof kwamen namens KC uit in de super vierkamp groepen. Hier worden 3 partijen gespeeld met meer bedenktijd. Wouter moest de eerste prijs delen in de hoogste van de twee groepen maar was met dit resultaat zeer tevreden aangezien we hem al een tijdje niet meer op de toernooien hadden gezien.

Een prima schaakweekend weer voor de KC jeugd en wederom wordt er weer uitgekeken naar de volgende Grand Prix. Die is voor de NHSB op 18 mei in Purmerend. Op 6 mei kan er bij de Leidse Schaakbond ook een Grand Prix toernooi gespeeld worden in Kudelstaat.

Thomas Nickelson winnaar groep 15
Maxwell Meier (links) winnaar groep 8
Sasha Bobkov (midden) winnaar groep 2
Liam Rooijakkers (links) winnaar Grand Prix Schagen

Uitslagen Grand Prix Schagen

Uitslagen Kluyver Jeugdtoernooi

Uitslagen en Standen Grand Prix NHSB

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close